Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach
santa claus:
markow a na jakie felgi chcesz je założyć? Te co są w standardzie 6,5 calowe? Będzie trochę balonowato, nie wiem jak z obcierką przy skręcaniu.... z tego co przymierzałem. Co innego na 7 calowych i z et trochę niższym wtedy problemów nie powinno być. Ja zakładałem 265 70 15 ale na 8 calowych i z et 5 i to już była przesada bo auto nie chciało ruszyć ;-) i opony wystawały na boki.
markow:
Felga 16 - opony wystawiłem na allegro, a prawdopodobnie kupię komplet 225/70r16 tak jak w letniej rozmiarówce mam. Chociaż takie kumho fajnie wygladają. Miałem je w fronterze.
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2014-10-07, 23:08 ]
III Ogólne zasady publikacji na Forum 9. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom Forum, w szczególności poprzez: g. odpowiedzi ze zbędnymi całymi cytatami innych użytkowników, tj. cytowanie całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku...
ololysy:
I zrobiłem zakupy! Zdecydowałem się na opony hankook rw11 ipike. Opona przeznaczona na rynek skandynawski. Biorąc pod uwagę że mieszkam na południu i często wyjeżdżam na narty myślę ze będą ok.
DriverOpolskie:
Wytłumaczcie mi,jak to jest z oponami bieżnikowanymi. Widzę na Allegro sporo ogłoszeń,o sprzedaży opon po bieżnikowaniu. Ogłoszenia mówią o komplecie,przód i tył. W ciężarówkach montowanie bieżnikowanych opon na przód,jest niedopuszczalne. Jak to jest z osobówkami ?
pgaz:
Mój kumpel jest wielkim fanem bieżnikowanych, montuje je w autach firmowych niższych klas. Zimówki zawsze zachwala że bieżnik z jakiejś tam premium i jak nie rozwija w śniegi większej prędkości jak 110 to podobno się sprawują. Letnie już słabiej wychodzą. Generalnie są problemy z ich wywarzaniem. Z tego co pamiętam chyba firmy MarGum mu wypadły najlepiej.
Montuje je na wszystkie koła.
Nawigacja
[#] Następna strona