Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (18/35) > >>

Speedy112:
Z doświadczenia powiem, że większość opon M/S (SUV) znosi jazdę całoroczną nie najgorzej, mimo ze posiadam opony na lato i na zimę osobno.  Opona całosezonowa do SUV-a powinna się sprawdzić na warunki jakie wymieniłeś.

mirek70:
Witam...

W tym roku kupiłem opony na lato Pirelli SCORPION ZERO ASIMMETRICO 235/65 R17 104 H

w opisie jest informacja że jest to opona całoroczna i ma całkiem dobre opinie od użytkowników :
http://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-scorpion-zero-asimmetrico-235-65-r17-104-h
Oszczędność (opór toczenia ) - klasa C
Hamowanie na mokrej nawierzchni - klasa B
Hałas zewnętrzny - 71dB
Pojeżdzę do pierwszych śniegów i sam się przekonam czy opony faktycznie się nadają  do jazdy zimą (mieszkam w mieście) jeśli nie to wrzucę typowe zimówki mam drugi komplet na feldze firmy FALKEN miałem je założone na zimę w ubiegłym sezonie lecz nie było śniegu i nie mam wyrobionej opinii jak się jeżdzi na nich zimą...

derek:
W moim SF były założone opony Yokohama Geolandar A/T S , tylne jeszcze z bież nikiem 7mm, przednie już prawie bez, więc założyłem na przód nowe Geolandery i czekam na zimę. Do tej pory w osobówkach maiłem po dwa komplety opon, z całorocznymi nie mam żadnego doświadczenia, pożyjemy zobaczymy.

santa claus:
U mnie już rok minął jak jeżdże na Geolandar AT/S i nigdy mnie nie zawiodły-no może raz jak wtopiłem  ;-) . Zima, czy lato bez różnicy. Śnieg, błoto nie sprawiają kłopotów. Na asfalcie ich nie słysze ale ktoś z kto jeździ na cichutkich szosowych odczuje różnice. Wcześniej były Bridgestony Duelery MS to czasem czułem niepewność zwłaszcza na mokrym asfalcie. Następne prawdopodbnie będą nowe AT od BF ale zobaczymy.

markow:

--- Cytat: "OlafLarry" ---Takiego tematu po reaktywacji forum nie było. A lato idzie wielkimi krokami, przymrozki coraz rzadziej. Śnieg pewnie jeszcze przykurzy (przynajmniej u mnie :)), ale pomyśleć o letnich oponach już trzeba.
Rozmyślałem o zakupie Nexenów ROADIAN HT SUV. Ktoś poleci? Ktoś odradzi? Niby zagraniczne strony są pełne pozytywnych opinii na temat tych nexenów.....

A co z rozmiarem? Na zimę zaopatrzyłem się w Pirelli Scorpion Ice & Snow 235/70 R16 a z tego co pisaliśmy kiedyś na forum max co do nas wejdzie to 245/70/R16... Fajny byłby taki balon, ale mam pewne obawy....
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej