Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach
pieter:
Ja zdecydowałem się na pirelli scorpion verde all season 225/70 r16. Komplet z dostawą kosztował 2100, zakup przez internet. Zrobiłem dopiero 2tyś km i pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Pewne prowadzenie na mokrym i suchym. Czekam na pierwszy śnieg i wtedy okaże sie czy był to dobry zakup.
Mistrz:
Osobiście mam BF Goodrich Winter Slalom i jestem bardzo zadowolony. Szczerze to nie wiem jak sie na innych sprawuje bo kupiłem samochód razem z nimi, ale nie zawiodłem sie ani razu na lodzie, ani na śniegu czy błocie. Tylko mogą ciut poza budżet wyjśc bo mam paragon sprzed 2 lat na którym widnieje 2250zł.
vanhelsing:
Rewelacyjne moim zdaniem są Pirelli Scorpion Ice&Snow. Wbrew nazwie są to opony na których można jeździć przez cały rok. Idealne dla osób które jak ja jeżdżą ok.70% asfalt i 30% szuter. No i najlepsze:te opony mają fabrycznie 10mm wysokości :) i po półtora roku jazdy widać tylko minimalne ślady zużycia.
lucjan:
--- Cytat: "Andrzej57" ---ololysy, Też miałem ten dylemat. Długo szukałem, czytałem opinie i na zimę wybrałem do swojego autka opony Nexen Winguard SUV. Trafność swojego wyboru, ocenić będę mógł dopiero po zimie. Sądząc po jakości opon letnich Nexen N`Fera RU1, na których obecnie jeżdżę myślę, że się nie zawiodę. Te opony są dostępne również w rozmiarze dedykowanym do Twojego modelu.
--- Koniec cytatu ---
Na nadchodzącą zimę tez nabyłem te Nexeny (235/70 R16).
Dzisiaj wyciągam z piwnicy stalowe felgi i jadę do gumiarza zakładać nowe oponki, by czekały na zimę. Stare, zdarte już zimowe gumy FULDA TRAMP 4x4 YUKON z ulgą wydam na złom (były niesamowicie głośne).
DriverOpolskie:
Ja wiem, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do dupy. W związku z tym zapytam, czy ktoś jeździł na oponach wielosezonowych ? Mój Sanciak jest 4x2 ,mieszkam w mieście,nie wybieram się w ciężki teren i mam dosyć wymiany kół na koniec sezonu. Jeździł ktoś kiedyś na czymś takim ?
Nawigacja
[#] Następna strona