Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (13/35) > >>

volcan:
A ile km mniej więcej przejechałeś na Dunlopach? Ile bieżnika jeszcze zostało?

Arni71:
ok 25 tyś, bieżnika nie mierzyłem ale "na oko" 4-5mm do wskaźnika zużycia ale tu mogę się mylić, jak sprawdzę to skoryguję

volcan:
Ja na swoich ponad 60 kkm. Do pewnego momentu bieżnik nieźle się trzymał, myślałem że realny będzie wynik około 100 kkm. Po przekroczeniu 45, może 50 kkm bieżnik "poleciał" w oczach niemalże. Mimo sprawdzanej geometrii, w 100% sprawnym zawieszeniu ostatnie jakieś 2-3 mm zniknęły zdecydowanie szybciej, niż wcześniejsza część bieżnika.

climton:
WITAM.
Powiedzmy, że wiosna zbliża się malutkimi kroczkami więc proponuję delikatną zmianę tematu na "opony letnie". Jezeli chodzi o zimówki to mam yokohama w drive 225/70/16 i spisują się dobrze, nawet bardzo tylko szkoda, że śniegu tak mało.  Teraz chciałbym zapytać o opinie na temat opon letnich. Upatrzyłem sobie Uniroyall rallye street 4X4. Czy może ktoś śmiga na takich, jak się sprawują. Chodzi mi również o jazdę w lekkim terenie ? A może jakieś inne propozycje ?

MagiX:
Czy ktoś z szanownych koleżanek i kolegów ma (używa) opony Nokian HT SUV 225/70 R16 107 T XL ? Zależy mi na szczerej opinii użytkownika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej