Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach
Hulltay:
Ja mogę pochwalić się zakupem opon Achilles Desert Hawk H/T 235/70/16 udało, mi się trafić w super cenie (nówki oczywiście:) i jak na razie same pozytywy :) suchy/mokry asfalt, lekki teren.
santa claus:
Kolega Ollaf mi co prawda nie odpowie bo nie ma go z nami blisko rok ale może ktoś próbował zakładać opony 245/70/16 lub 225/75/16 do Santa Fe (SM). Jeśli tak to czy na standardowych felgach czy innych z mniejszym ET ewentualnie na dystansach?
JKowalski:
Ja mam 235/75/15 na standardowych felgach. Zero problemow, wiec 225/75/16 podobnie wejda.
santa claus:
Bardziej się zastanawiam nad tymi 245/70/16 - to już w końcu 29,5 cala + felgi na poziomie ET 32-35 lub 38. mniejsze by wystawały za obrys auta a poszerzenie nadkoli wyglądało by komicznie.
Co prawda miałem możliwość zakupienia ( prawie darmo) 245/75/16 ale to już ponad 30 cali a dla SF może być przegięciem ( no i przerabianie zderzaka i nadkoli pewnie by wchodziło w grę)
Jedynie to szkoda mi moich obecnych, dlatego te były by jako drugie na oddzielnych felgach prawdopodobnie Mt eki.
mdeja:
MTeki w Santa Fe ;) nie szkoda sprzęgła? Ja się przymierzam do Yokohamy Geolander AT w rozmiarze 245/70/16. W moim Santa II mam rozmiar 235/70/16 Bridgestone Dueler (na takich kupiłem ten samochód)- jak się skończą to kupię Yokohamę.
Nawigacja
[#] Następna strona