Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach
outdoor5:
Tylko co wróciłem ze spaceru i widziałem na parkingu santka który miał założone opony 215/70/15 !! To fakt że wyglądały na nieco za małe ale ktoś jeździ i pewnie nie narzeka. Z kalkulatorów mi wyszło że te 215/70/15 są prawie 6% mniejsze od standardu (8% od moich obecnych) więc raczej nie zalecane, ale za to te 215/70/16 już tylko 2% (4% od obecnych... wygląd auta raczej ucierpi )więc chyba będę ryzykował.
jerwlo:
witam ja posiadam 235/65/R17 i ładnie się moje czarne Santa Fe prezentuje
jarek1964r:
Ja kupiłem swojego Santka z gumami Maxxis MA-705. Wszystkie z DOTem z 2008, ale ponieważ 2 są ciut gorsze, chciałem poszukać takich, żeby "wyrównać standard"... Niestety, jakiś "biały kruk" mi się trafił, bo na allegro ten model tylko 1 raz znalazłem, niestety szersze (235/70R16), a ja mam 225/70R16...
Szerzej sprawę komentując, pewnym mankamentem 4x4 jest to, że jak jednego kapcia rozwalisz, musisz (tak zalecają?) wszystkie zmienić, jeśli odpowiedniego nie znajdziesz...
Więc może najlepiej szukać wśród userów takich wózków, czyli na forum? Może powinniśmy otworzyć osobny wątek pt. "Mam w zapasie" z postami typu: "zamienię pojedynczego Hankooka RA07 DOT 2004 na Maxxisa MA-705..." ;-)
Brt:
--- Cytat: "jarek1964r" ---Może powinniśmy otworzyć osobny wątek pt. "Mam w zapasie" z postami typu: "zamienię pojedynczego Hankooka RA07 DOT 2004 na Maxxisa MA-705..."
--- Koniec cytatu ---
Tutaj dużo lepiej sprawdzi sie Giełda-> Kupię
felkner:
Nawigacja
[#] Następna strona