Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (6/35) > >>

JKowalski:
Witam

Czy ktoś z Was zakładał opony 235/75/R15?
Wejdą bez problemów czy będą ocierały przy skręcie?

Miłek25:
musisz zobaczyć czy Ci nie będą felgi o zaciski ocierać. Ja u siebie mam 235/65/R17 a na lato chcę kupić 235/60/R18 poniżej profilu 60 nie chcę schodzić ponieważ szwagier u siebue w captivie ma 235/50/R18 i strasznie czuć wyboje i nierówności

nex:

--- Cytat: "outdoor5" ---Tylko co wróciłem ze spaceru i widziałem na parkingu santka który miał założone opony 215/70/15 !! To fakt że wyglądały na nieco za małe  ale ktoś jeździ i pewnie nie narzeka. Z kalkulatorów mi wyszło że te 215/70/15 są prawie 6% mniejsze od standardu (8% od moich obecnych) więc raczej nie zalecane, ale za to te 215/70/16 już tylko 2% (4% od obecnych... wygląd auta raczej ucierpi )więc chyba będę ryzykował.
--- Koniec cytatu ---

Jeżdżę na takich 215/70/15 - yokohama i faktycznie nie widzę i nie czuję żadnego dyskomfortu, mam je od momentu zakupu samochodu i szczerze nie widziałem że są ciut za wąskie :-) W każdym razie problemu jak na razie nie ma z nimi żadnego  ;-)

zkit:
Ja mam też opony 215/70/15 i takie były od nowości. Przy drzwiach na dole jest naklejka i tam są podane dwa rodzaje opon. Jedne z nich to właśnie 215/70/15.

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej