Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (4/35) > >>

Arni71:
W lutym jak śniegu dosypało na moim osiedlu wyglądało jak na fotce powyżej - mam wielosezonówki Dunlop i dały radę, sąsiadów z zasp wyciągałem :), w styczniu byłem w Istebnej i też dały radę na zaśnieżonych ostrych podjazdach - 4x4 robi swoje :)

volcan:

--- Cytat: "Arni71" ---W lutym jak śniegu dosypało na moim osiedlu wyglądało jak na fotce powyżej - mam wielosezonówki Dunlop i dały radę, sąsiadów z zasp wyciągałem :), w styczniu byłem w Istebnej i też dały radę na zaśnieżonych ostrych podjazdach - 4x4 robi swoje :)
--- Koniec cytatu ---

U mnie to samo - też na tych "dziwnych" Dunlopach wyciągałem kilka aut - w tym Forestera, który się kompletnie zakopał w zaspie.

pumek1976:
Witam, odnośnie opon wypowiadalem sie na starym forum. Na zimę polecam w dalszym ciągu COOPER DISCOVER, posiadam w rozmiarze 225/70 R16. Kupiłem swojego Sante z tymi oponami i po 4 sezonach stwierdzam, rewelacja, idealne na każde warunki, żadnych problemów nigdy nie miałem, a w połaczeniu z napędem 4x4 spisuje sie wyśmienicie. Jedynym mankamentem jest cena, ale za oferowaną jakość warto.
Co do opon letnich posiadam opony MICHELIN Agilis 225/65R 16 obecnie będę jeżdził na nich 2 sezon, bardzo ciche, dobrze zachowują się na każdej nawierzchni. Przed MIchelin miałem opony używane DUNLOP ( nie pamiętam już oznaczeń chyba coś z GP3000  ale pewności nie mam ) , które jako markę cenię sobie bardzo. Sprawowały się wyśmienicie, lecz niestety jako że napisałem, iż kupiłem je używane poprzedniego sezonu stwierdziłem, że ich żywot dobiegł końca.

outdoor5:
Panowie, przymierzam się do zmiany opon i widzą mi się opony 215/70/16, podpowiedzcie czy to nie są za wąskie gumy?? Niby to tylko 10mm od standardu ale widzę że w santafkach raczej taki rozmiar nie jest zbyt popularny. Może ma ktoś takie założone??  A tak przy okazji to sprzedam swoje dotychczasowe felgi z oponami (lato + zima) 255/55/R18 jakby był ktoś chętny:)

[ Dodano: 2012-05-23, 16:52 ]
Naprawdę nikt nie ma założonych do Santa Fe opon 215??? Czy poprostu nikt nie chce się ujawnić...  ;-)  Chodzi mi tylko o podpowiedź czy w porządku wyglądają gumy 215/70/16 do tego auta, czy nie są śmiesznie za małe.

Arni71:
No ja myślę że chyba nikt z aktywnych userów nie ma takich opon może nawet nie dla tego że wąskie ale chyba profil za niski, nie wiem na ile ten stosunek wymiarów może oszukiwać prędkościomierz.
Dodam że ten rozmiar nie jest popularny bo nie jest dedykowany do Santka o czym sam wiesz  :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej