Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (3/35) > >>

Arni71:

--- Cytat: "volcan" ---
Jedyna wada (o której czytałem wcześniej - przed zakupem) - po zimie są takie jakieś brunatne - nie idealnie czarne, ale temat załatwia pianka do opon.
--- Koniec cytatu ---

Jak na razie nie stwierdziłem przebarwień u siebie, może dla tego że jeszcze nie zaliczyłem wiosennego mycia Santka :)

OlafLarry:

--- Cytat: "ROTHMANS" ---OlafLarry,  jak kupisz te Nexeny podzielisz sie opinią?
--- Koniec cytatu ---

Niestety, wczoraj zamówiłem Bridgestony. Nie odważyłem się na te Nexeny, choć strasznie chciałem.  Zdecydowałem że lepiej dołożyć 60zł do sztuki i kupić coś pewniejszego. Nigdzie kurcze nie mogłem znaleźć sensownej opinii na ich temat. Znalazłem tylko na amerykańskich stronach, a z takimi opiniami to może być różnie....

Hulltay:
Jeżeli chodzi o Nexeny to ja śmigam na modelu SB702 całkiem fajne gumy, nie hałasują, dobra trakcja na mokrym i suchym asfalcie, całkiem nieźle dają sobie też radę na piaszczystym i błotnym podłożu.

mmw:
Wielosezonówki są u nas bardzo mało docenianymi oponami a wiadomo, że producenci opon nikogo na nie nie będą namawiali, bo im zależy na sprzedaży jak największej ilości.

W przypadku takiego auta jak Santa Fe też uważam, że wystarczą, ale wszystko jeszcze zależy w jakim rejonie Polski się mieszka, bo w takich miastach jak Łódź, Warszawa, Poznań itd tak naprawdę dni, w których na drogach jest ślisko jest kilka, góra kilkanaście w roku a Santa Fe to nie auto sportowe i maksymalna przyczepność potrzebna nie jest bo można po prostu jeździć ostrożnie przy naprawdę ciężkich warunkach.

Inaczej ma się sprawa gdy ktoś mieszka w górach lub po za miastem. Tu już prawdziwe zimówki są niezbędne.

OlafLarry:
Ja mam zimówki i letnie A/T, które gdzieniegdzie są zakwalifikowane do wielosezonówek. Zimówki to Pirelli Scorpion Ice&Snow
Letnie w końcu kupiłem  Bridgestone Dueler A/T 694 o takie:

Tak jak pisze mmw, pewnie w mieście w centralnej Polsce zimą wielosezonówki (a może nawet te moje letnie Bridgestony) dały by radę ale u mnie:

rację bytu zimą mają tylko zimówki  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej