Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Pogadajmy o oponach

<< < (23/35) > >>

ololysy:
Ja już jeżdżę na moich hankookach. Jak na razie rewelacja. Ciche jak letnie. Zobaczymy co pokażą na śniegu i lodzie. Za tydzień będę w Zakopanem, może będą warunki do testów...

l_isek:
Tak naprawdę dopóki nie spadnie śnieg to nic o zimowych nie można powiedzieć poza jakością mieszanki (praca w niskiej temperaturze)

Ja wziąłem Nokiany bo najlepiej wypadają w testach na śniegu i dobrze w testach na mokrym. No i kto robi lepsze zimówki od Finów????

KondzioR.:
Panowie kupiłem do swojego Hyundaia oponki Dunlop SP Winter Sport 3D w rozmiarze 215/70/16 i jestem zadowolony, moim zdaniem jeździ sie dużo lepiej jak na 225/70/16 a na zimę może być :)

vanhelsing:
KondzioR.-sprecyzuj "jeździ się dużo lepiej". Rozumiem, że plusem może być mniejsze spalanie i minimalnie lepsze przyspieszenia wynikające ze zmniejszenia oporów toczenia. Ale przy aucie ciężkim, o wysokim środku ciężkości zwężanie opon może się odbić raczej niekorzystnie.

santa claus:
Widzisz jajfa nikt Ci nie pomoże - każdy chwali swoje opony bo takie kupił.
Z tych co podałeś dobre opinie zbierają te pierwsze klasyki ale jednocześnie ich bieżnik jest najbardziej terenowy co dobrze wpływa na jazdę po kopnym śniegu. Tylko pytanie: gdzie są drogi z kopnym śniegiem? Jak jeździsz po mieście to ich nie wykorzystasz chyba, że w zaspach. Co do reszty to się nie wypowiem - ja jakbym miał kupować do swojego zimówki kupiłbym właśnie takie.

KondzioR. Też jestem ciekaw dlaczego lepiej? W odniesieniu do czego lepiej? Przekonaj nas bo może źle robię, chcąc kupić większe i szersze kapcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej