Forum > i40 VF

[i40 VF] Olej Long Life

<< < (3/8) > >>

ghost2255:
A ja sie zarzekałem ,że nie kupię diesla :D

kacluk1987:
wiesz od 2011 jeździłem dieslami bmw 2.0d potem 3.0d i potem jak się 3.0 zepsulo odbiło mi i kupiłem 2014 hyundaia i30 1.4 benzynę.. auto mega fajne przestronne  miejsca w środku jest naprawde dużo.. ale zrobiłem tym autem kilka razy trasę polska-uk i niestety jest nieciekawie.. na autostradzie auto pali tyle co 3.0 z bmw.. ok 6.8l

ELETomek:

--- Cytuj --- jeździłem dieslami bmw 2.0d potem 3.0d i potem jak się 3.0 zepsulo odbiło mi i kupiłem 2014 hyundaia i30 1.4 benzynę.
--- Koniec cytatu ---

To Ty sobie niezłą terapię szokową zafundowałeś. Ja też od 2011 jeździłem dieslami ale GPunto 1.3 potem astrą j 1.7 110KM. Tak, że mimo przesiadki na benzynę ilość koników delikatnie ale ciągle w górę  ;-)

kacluk1987:
niestety :) wiesz e60 z 3.0d to było moje wymarzone auto.. kupiłem z przebiegiem 250tysięcy.. kilka razy z uk do polski nią jechalem aż kiedyś pięknego razu pod domem w uk wywaliło płyn chłodniczy...  po diagnozie uszczelka pod głowicą.. a że mieszkam w uk auto sprzedałem potem żona upatrzyła to i30 od dealera bo się jej podobało. fakt ilością miejsca jestem zaskoczony ale silnikowo to tragedia..
podoba mi sie strasznie i40 i jest bardzo praktyczny, schowki bagażnik czy kokpit.. ale ten 1.7 crdi.. model testowy w uk na komputerze miał spalanie 28mpg czyli prawie 11litrów/100km w automacie DCT

ELETomek:
Może dlatego mówią żeby nie kupować aut testowych demonstracyjnych. Każdy ciśnie chcąc sprawdzić przyspieszenie często na jeszcze zimnym silniku. Potem są takie wyniki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej