Forum > i30 PD

Czy takie radio obsługuje Android Auto?

<< < (15/19) > >>

Marianekmi:
Przeczytałem tutaj sporo wątków i oczywiście chciałbym takie z Android auto a najlepiej oryginalne ale raczej  nie da się go podłączyć bez kombinowania z kablami, a zamienniki mają kiepskie mikrofony i to także mi nie pasuje. Ta opcja jest jedyną możliwością przejścia na kolorowy i dotykowy ekran(dobre i to). Widziałem także ze obsługuje kamerę cofania...

tomilipin:

--- Cytat: piotri w 23 Sierpień 2021, 20:33:45 ---Zmiana kolorów
--- Koniec cytatu ---
Kolego, dziękuję Ci bardzo :) Faktycznie radio ma przyciski podświetlane RGB i można nawet wybrać "tęczę", czyli kolor płynnie zmienia się cały czas. Ta funkcja nazywa się u mnie jakoś inaczej ("temat" albo jakoś tak), ale ją znalazłem i działa.

--- Cytat: Marianekmi w 26 Sierpień 2021, 18:36:37 ---zamienniki mają kiepskie mikrofony
--- Koniec cytatu ---
Testowałem mikrofon na postoju i w czasie jazdy po mieście. Osoba po drugiej stronie mówiła, że słychać mnie normalnie, bez szumów. Jutro jadę w dłuższą trasę to będzie okazja przetestować jakość rozmowy przy prędkości większej niż 50 km/h ;-)
Co do kombinowania z kablami w celu uruchomienia Android Auto to masz rację, bo musiałby działać fabryczny port USB. Tutaj kolega piotri wrzucił zdjęcia swojego radia. Na pierwszej fotce widać, że ma dwa porty USB. W moim radiu nie ma ani jednego. Alternatywą jest Android Auto bezprzewodowe, ale wątpię, żeby te chińczyki były w stanie to obsłużyć np. dzięki aktualizacji oprogramowania.

Marianekmi:

--- Cytat: tomilipin w 26 Sierpień 2021, 20:38:01 ---Testowałem mikrofon na postoju i w czasie jazdy po mieście
--- Koniec cytatu ---
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-hyundai-i30-android-10-64gb-kam-10880473265
A taki model?

tomilipin:
Takiego modelu nie miałem, więc nic Ci o nim nie powiem. Kilka miesięcy temu interesowałem się dokładnie tą ofertą na allegro, ale wtedy w radiu był android 7 lub 8. Teraz widzę, że jest dziesiątka.

Jeszcze chciałbym wrócić do USB w tych radiach - kontaktowałem się ze sprzedawcą z Legnicy i dowiedziałem się, że jedyną metodą na uruchomienie fabrycznego portu jest jest jego podmiana. Trzeba wyciągnąć cały moduł z konsoli środkowej, wypiąć fabryczne gniazdo USB, a w jego miejsce przykleić (tak, przykleić) przedłużkę USB od radia. Podobno działa i wygląda jak fabryczne, oni zawsze tak robią. Alternatywa to przeciągnięcie przedłużacza USB do schowka i tam chałupniczy montaż gniazda, co oczywiście wiąże się z wierceniem, czy wycinaniem otworu w plastikach.

Powiem szczerze, że jestem coraz bardziej zawiedziony tym sprzętem.

weuek:
USB w schowku może być. Takie sobie kiedyś zrobiłem w fokusie:

Nie trzeba się bać tych chałupniczych robót. :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej