Forum > i30 PD
Czy takie radio obsługuje Android Auto?
Marianekmi:
Zacząłem znów rozglądać się nad radiem z android auto. Dopatrzyłem się, ze wychodziły wersje bez nawigacji z samym AA. W związku z tym nie mają slotu SD i niema konieczności wymiany kratek. Zastanawiam się tylko, czy będzie działać. Z tyłu oprócz standardowej kostki i anteny ma wejście GPS, do tej pory wydawało mi się że po podłączaniu do AA system korzysta z gps telefonu..
tomilipin:
--- Cytat: Marianekmi w 20 Październik 2021, 00:37:34 ---niema konieczności
--- Koniec cytatu ---
Niema? A może głucha?
W roczniku 2021 można wybrać radio z AA ale bez nawigacji, lub radio z AA w pakiecie Navi, czyli z fabryczną nawigacją - może z tego powodu w radiu znajduje się wejście na antenę GPS.
Pytanie tylko, czy takie radio pasuje do starszych roczników? Na zdjęciu nie widać uchwytów bocznych - takich blaszek, które przykręca się czterema wkrętami. Bez tego radio nie utrzyma się we wnęce.
taki--jeden:
Jak jeszcze ktoś tu nie napisał to napiszę bo sprawdzone to zostało przez osobę, która wymieniła małe radio na radio z AA ale bez nawi - antena GPS, nawet taka najtańsza musi być podłączona. Inaczej nie będzie pokazywać się godzina i data w radiu - nie da się tego w żaden sposób ustawić ale po podłączeniu anteny wszystko działa (czas/data zaczyta się z GPS).
Ja z kolei wymieniłem radio AA na takie z AA i GPS i to była operacja Plug&Play (łącznie z kratką).
Marianekmi:
Dzięki za pomoc, szukam radia i gps.
taki--jeden:
--- Cytat: Marianekmi w 21 Październik 2021, 12:48:23 ---Dzięki za pomoc, szukam radia i gps.
--- Koniec cytatu ---
...i ramki.
Nawigacja
[#] Następna strona