Forum > i20
[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.
1krzys:
Ja wysylalem takie zgłoszenie już kilka tygodni temu, oto jaka dostałem odpowiedź:
Uprzejmie informujemy, że wszelkie czynności diagnostyczne mogą zostać przeprowadzone tylko przez Techników Serwisu w ASO Hyundai. Po przeprowadzeniu czynności weryfikacyjnych, ASO Hyundai ma możliwość określenia, czy zgłoszony objaw wynika z awarii samochodu, czy jest ona normalnym zjawiskiem, specyficzną cechą danego pojazdu.
Pragniemy podkreślić, że ASO Hyundai prowadzą obsługę serwisową samochodów Hyundai zgodnie z technologią napraw wskazaną przez producenta. Specyfika działania niektórych podzespołów nadawana jest w fazie projektowania danych elementów oraz nie jest możliwa zmiana sposobu ich działania w późniejszych etapach. Producent nie przewiduje możliwości ingerencji w ich charakterystykę.
W przypadku podejrzenia wystąpienia usterki samochodu, rekomendujemy dokonanie zgłoszenia do ASO Hyundai, które zweryfikuje problem. W razie dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.
Jestem bardzo bliski rozwiązania tego problemu. Mam 99% pewności że winny jest alternator.
Obecnie przebywam na wakacjach ale przed wyjazdem udało mi się wsadzić alternator od starej i20, mocy 90a , obecny mam 130. Obroty na postoju po przygazowaniu nie spadają.
Załączeniu w wolnej chwili filmiki .
[ Dodano: 2019-03-06, 20:43 ]
Dwa filmiki , jeden alternator fabryczny , drugi z poprzedniej i20:
//www.youtube.com/watch?v=hGtzeoV-zwU
//www.youtube.com/watch?v=HfErKcX3y4c
Markuss1:
To ekstra, że udało Ci się to samemu zdiagnozować. Brawo :-) ;-)
Tylko teraz pytanie, czy alternator o niższym prądzie ładowania jest odpowiedni do naszych wersji i20. Ale to i tak mamy już duży postęp. Ogromne dzięki!
1krzys:
Bede testował od poniedziałku dalej, muszę zakupić pasek do niego bo ma mniej rowków niż fabryczny.
Będę Was informował.
Markuss1:
I jeszcze pytanie, czy w poprzedniej wersji i20 był taki sam akumulator i czy był system start-stop? Bo przypuszczam, że zapotrzebowanie na prąd innych odbiorników w aucie raczej się nie zmieniło?
Chris_M:
W bogatszych wersjach doszło sporo dodatkowego wyposażenia, a np. takie podgrzewane fotele i podgrzewana kierownica to dla akumulatora prawdziwy kataklizm. Do tego dochodzi radio z większą ilością głośników i ekranem o przekątnej 7" + szybka ładowarka USB o mocy bodajże 180 W - i w ten sposób mamy przepis na katastrofę energetyczną ;)
Nawigacja
[#] Następna strona