Forum > i20

[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.

<< < (7/29) > >>

1krzys:
Ja mam akurat taką wersję, osobiście się o to nie martwię ,bo jak system start stop będzie działał na 90A tzn że akumulator jest odpowiednio naładowany .

Markuss1:

--- Cytat: "1krzys" ---
[ Dodano: 2019-03-06, 20:43 ]
Dwa filmiki , jeden alternator fabryczny , drugi z poprzedniej i20:

//www.youtube.com/watch?v=hGtzeoV-zwU

//www.youtube.com/watch?v=HfErKcX3y4c
--- Koniec cytatu ---

Takie objawy z filmiku na postoju mam u siebie tylko wtedy gdy włączę dużo odbiorników prądu (światła mijania, dmuchawę na min. 3 bieg, ogrzewanie tylnej szyby) i to też nie zawsze.
Z kolei podczas jazdy, gdy dojeżdżam do skrzyżowania i chcę np. zredukować na dwójkę, to wahnięcie obrotów w dół i w górę jest praktycznie zawsze.
"1krzys" - zobacz proszę czy ze starym alternatorem obroty podczas jazdy też będą stabilne.

1krzys:
Będę sprawdzał to w poniedziałek, mam sonla ten sam problem co ty. Też wtedy gdy włączę odbiorniki prądu .

Mazbenek:
Witam, żony autko ma objawy takie, że podczas zmiany biegów nie schodzi z obrotów i podczas hamowania obroty spadają a potem nagle rosną do 2000 obr/min. Usterka została zgłoszona przy przebiegu 2500 km wcześniej nie występowała. Auto stoi już tydzień w serwisie, jutro dowiem się co i jak, oczywiście po jeździe z panem z serwisu potwierdzono moje spostrzeżenia. Żona otrzymała od razu auto zastępcze, także serwis na razie zachował się bardzo dobrze, zobaczymy tylko czy rozwiążą problem.

Markuss1:
To chociaż tyle dobrze, że serwis nie stwierdził od razu "TEN TYP TAK MA"  :mrgreen:
Ciekawy jestem bardzo czy znajdą jakąś przyczynę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej