Forum > i20
[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.
de_assis:
No to teraz nic tylko to rozpowszechniać i robic reklame chyba ?
kolos:
Witam, po pierwszym przeglądzie i te same mowy. Ale w serwisie już wiedzą , że jest problem bo coraz więcej przychodzi niezadowolonych klientów. Radzę sobie z obrotami w sposób następujący: zanim zrobię na luz puszczam sprzęgło hamuję silnikiem następnie włączam na luz i auto się toczy na luzie, na chwilę obecną nie ma problemu.
Markuss1:
A tutaj ciekawy cytat z innego forum:
"Byłem w jednym z warszawskich ASO. Mistrz serwisu poinformował mnie, że dotyczy to nie tylko I30, ale także I20 z tym samym silnikiem i jedyną możliwą metodą eliminacji niepokojących objawów dotyczących obrotów silnika jest zmiana oprogramowania. Problem tylko, że póki co, nowego oprogramowania nie ma - ew. zmiany pojawiają się w razie potrzeby raz w roku, mniej więcej na przełomie maja i czerwca. Można więc mieć nadzieję, że tym razem Hyundai zauważy usterkę i coś poprawi. Piszcie licznie do Hyundai Motor Poland..."
Link:
https://www.autocentrum.pl/usterki/hyundai/i30/iii/wagon/silnik-benzynowy-1.4-mpi-100km-od-2017/obroty-silnika-17798/
1krzys:
No ciekawe , szczerze wątpię żeby to poprawili ale obym się mylił ...
Walery:
Czyli po 10 latach od wypuszczenia bubla i20, o czym pisałem gdzie mogłem, ciąg dalszy nastąpił. Dobrze, że udało się sprzedać i jeździć od trzech lat bezawaryjną toyotą zapominając, że ma się auto. :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona