Forum > i20
[i20 PB] Nieszczelność w okolicy (chyba) baku
Jacaw:
Niestety dalej problem występuje. Albo nowy zacisk na tym gumowym wężu jest źle założony, albo coś jest nie tak z tym gumowym wężem, albo... sam nie wiem co. Czyli znów do mechanika, chyba dam mu ostatnią szansę, a jak nie da rady, to pozostaje mi ASO.
Najgorzej, że tego typu części są praktycznie niedostępne, brak zamienników i tylko oryginalne - ciekawe, ile ASO sobie za takie coś życzy?.
Szukałem na Allego, ale tam też słabo i praktycznie nic na miejscu tj. brak ofert z okolic Katowic. :-(
de_assis:
Ja bym zaczął sam grzebać, a nie dał się łoić z kasy.
Z tego co kojarze, w Mysłowicach jest dość rzetelne ASO, i gdzieś w Twoich okolicach jest drugie, nie pamietam może same Katowice? Twierdze tak bo jak miałem problem z klamkami to dzwoniłem po kilku, plus opinie z tego forum i rzeczywiście w Mysłowicach gość znał temat i chciał nawet przez telefon doradzić, a nie zbyć.
Ja znam jeden sklep FOX Rzeszów gdzie kupowałem części do Tico i Hyundai, z cenami tam różnie, niektóre bardzo drogie, inne znośne, tanio raczej nie jest, ale ile razy kupowałem, to część była "pewna". Może są inne ale ja tylko z tego korzystałem.
robaszek127:
Przecież to nie prom kosmiczny tylko gumowa rura idąca do zbiornika. Tam na końcu pewnie jest opaska i albo wąż popękał albo coś nie styka. Trzeba sobie odkręcić i popatrzeć. Naprawa pewnie wyjdzie grosze bo może da się naprawić w własnym zakresie.
Inaczej a Aso pewnie wezmą tyle co cały bak kosztuje jak to w życiu bywa.
Jacaw:
Pewnie masz rację, ale niestety nie mam gdzie się tym "pobawić", jeszcze latem można by próbować dłubać, ale zimną to ciężko takie coś robić. U mechanika byłem już 2 razy i niestety bez większych sukcesów... no może poza tym, że na 99% wiadomo gdzie mniej więcej cieknie.
de_assis:
Oczywiście masz rację, że zima, ja ile mogę to grzebie sam przy aucie, kiedyś jeszcze miałem kanał, a teraz to na leżąco nawet wydech wymieniałem, z bakiem cholera trudno bo mega słaby dostęp, solidnie zabrudzony. W ASO musisz mieć się na baczności, choć pewnie o tym wiesz, bo Oni tak jak przedmówca napisał, po najmniejszej linii oporu i jak najdrożej. Niestety mało komu się chce stać przy takim baku i szukać dziury w całym bo mają lepsze roboty i lepsze pieniądze.
Niestety jak się trafi nieżetelny paprok to Ci wydrenuje portfel, musiał byś przy nim stać.
Jeszcze mogę Ci napisać, że jak mam jakikolwiek problem to szukam w googlu, na forach zagranicznych, na youtubie, choćby jak rozebrać tapicerke szukałem, może coś znajdziesz.
Tu masz też katalog części chyba tak to trzeba nazwać, jak masz Chrome to kliknij PRZETŁUMACZ i pamiętam ten temat z jego początku to chyba Tobie grzebałem w tym katalogu za jakąś uszczelką ale nie znalazłem, masz rozłożone auto na elementy i są ich numery:
https://hyundai.afora.ru/eur/i20/ieurppb08/
Nawigacja
[#] Następna strona