Forum > i30 PD

Problem ze sprzęgłem

<< < (6/14) > >>

asche:
Dzisiaj na przeglądzie przy 45000 km w końcu ASO naprawiło mi strzelający pedał sprzęgła. Mam nadzieję, że problem nie wróci.

max66:

--- Cytat: asche w 09 Lipiec 2020, 18:58:41 ---Dzisiaj na przeglądzie przy 45000 km w końcu ASO naprawiło mi strzelający pedał sprzęgła. Mam nadzieję, że problem nie wróci.

--- Koniec cytatu ---
Naprawiają , bo i mi też naprawili mówiąc że wiedzą o tej przypadłości :)
Taką sytuację ze strzelającym pedałem miałem tylko raz , ale profilaktycznie zgłosiłem sprawę i to był strzał w dziesiątkę.

Tomeck81:
Witam. Rowniez mialem taki problem, zaczelo tylko przy ruszaiu a potem juz za kazdym razem kiedy wciskalem sprzeglo.
Usterke usunalem sam, dalem duzo miedzianego smaru na sprzezynke u gory gdzie jest zaczepopdy pedal sprzegla. Juz 3 tyg w sumie jezdze i jest ok.

max66:
Jeżeli auto jest na gwarancji to nie ma się co zastanawiać tylko zgłosić w ASO a oni już wiedzą co trzeba wymienić.
Podobno jest więcej takich zgłoszeń i jest to wadliwa część .
Trochę roboty przy tym jest i cała operacja  trwała ok. 1,5 godz , a smarowanie  może pomóc chwilowo :)

ajoter:
Chyba trzy razy zgłaszałem problem z pedałem sprzęgła. Smarowanie pomagało tylko na chwile. Za trzecim razem wymienili na gwarancji juz wszystkie tulejki w pedale sprzęgła i problem ustał :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej