Forum > i30 PD

Problem ze sprzęgłem

<< < (4/14) > >>

jaclas:
Jutro jadę do ASO na drugi przegląd. Mam tą samą usterkę ze sprzęgłem. Pojawiła się gdzieś po 1,5 roku. Dobrze, że natrafiłem na ten temat, bo tydzień temu, gdy umawiałem się na przegląd i wspomniałem o tych odgłosach, powiedziano mi, że mechanik coś tam przesmaruje.
Po przeglądzie dam znać jak było.

asche:
//www.youtube.com/watch?v=HZUw_OPjaak
U mnie smarowanie działa od jednego dnia do tygodnia, im wyższa temperatura powietrza tym te strzelanie jest mocniejsze.
ASO smaruje przy okazji każdego przeglądu i nie ma poprawy.

tomilipin:

--- Cytat: asche w 03 Czerwiec 2020, 08:33:42 ---te strzelanie
--- Koniec cytatu ---
to strzelanie...

Ja mam obecnie przejechane 12 tys. kilometrów i jeszcze nie pojawiła się ta usterka. Przy jakim przebiegu u was się ujawniła?

mic83:
U mnie przy ostatnim przeglądzie o dziwo ASO samo stwierdziło, że jest problem i wymienili tam jakąś tulejkę. Ja rok wcześniej zgłaszałem im problem i wtedy niczego się nie dopatrzyli, a teraz stwierdzili, że tulejka wyparowała  :-\. U mnie od zeszłego roku trzaski się nie pojawiały, ale przed wymianą tej tulejki zaobserwowałem luz boczny na pedale sprzęgła. Teraz po wymianie jest ok. Obecnie mam jakieś 22,5tyś km.

jaclas:

--- Cytat: tomilipin w 03 Czerwiec 2020, 08:37:18 ---to strzelanie...

Ja mam obecnie przejechane 12 tys. kilometrów i jeszcze nie pojawiła się ta usterka. Przy jakim przebiegu u was się ujawniła?

--- Koniec cytatu ---
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba około 20000 km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej