Forum > ix35 EL
[ix35 EL] polecasz czy odradzasz?
Łukasz:
królik, z poprzedniego Forum pamiętam, że problem z fotelem został rozwiązany. Prawdopodobnie są na tym Forum osoby u których naprawiono te niedociągnięcie, może zgłosi się ktoś i opisze na czym polegała poprawka.
jacek2:
--- Cytat: "Łukasz" ---królik, z poprzedniego Forum pamiętam, że problem z fotelem został rozwiązany. Prawdopodobnie są na tym Forum osoby u których naprawiono te niedociągnięcie, może zgłosi się ktoś i opisze na czym polegała poprawka.
--- Koniec cytatu ---
U mnie to naprawiali. Skończyło się tylko na wymianie rączki podnośnika fotela. Pomogło- ale nie do końca, bo jeszcze minimalnie opada. Spowodowane jest to właśnie wsiadaniem do auta..... Osobiście mi to nie przeszkadza, ale jak ktoś się zechce do tego przyczepić, to nawet po nocach spał z tego powodu nie będzie.... :evil: :evil:
Przejechałem już ponad 36000 km, i nie mogę złego słowa powiedzieć. Podoba mi się i sprawia wiele frajdy z jazdy. Polecam to auto innym. Jest raczej trwałe i chyba się nie bedzie często psuć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
anek:
Witam :mrgreen:
Jestem posiadaczem ix35 od sierpnia 2011 i nie mam do niego zastrzeżeń. Fakt, była jedna naprawa gwarancyjna ale tyczyła się dokładanego alarmu. Gryzł się z CAN-em i trzeba było go wymienić. Po wymianie spokój ;-)
Samochodzik dobrze trzyma się drogi nawet przy dużych prędkościach. Zawiecha jak na taką budę dobrze zestrojona (mam porównanie do RAV4 którą jeżdziłem 5 lat). Jak na automat pali całkiem całkiem i nie robi za dużego wiru w baku ;-) Ok. 11 litrów po mieście i 8-8.5 w trasie to wynik do przyjęcia, zważywszy, że cały czas działa climatronik, jest napęd na cztery buty a masa własna to 1,5 tony (+ 100 kg kierowcy :-P ).
Osobiście polecam to autko :mrgreen:
Pzdr.
Skurek:
--- Cytat: "dardum" ---silnik 1,6 - spalanie może być, cichutki ale stanowczo zbyt mułowaty wręcz niebezpiecznie( poprzednio miałem octavie 1,9 105 ps - niebo a ziemia , skoda to była rakieta) ; bagażnik- założyłem już żarówkę LED i coś wreszcie widzę. wielkość szału nie robi ale starczy- dołożyłem sobie super patent z octavii II składany wieszak na torby z zakupami, wreszcie mam porządek w bagażniku;radio-do cichego słuchania i do telefonu z bluetooth super ale jak dasz coś głośniej to dość mocno zniekształca basy; poza tym ok wszystkim się podoba a żonie najbardziej. pozdrawiam i polecam diesla
--- Koniec cytatu ---
skoda rakieta?
Przyspieszenie do 100 km/h. 11.8
huidai
Przyspieszenie 0-100km/ h - 11.1 sek
praktycznie to samo.
ale odczucia jazdy dieslem sa zupełnie inne bo ma nisko umiejscowiony wysoki moment obrotowy i czuć "kopa" przy przyspieszaniu od 1,8 tys. obrotów, wtedy kiedy rozpędza się turbina.
benzyna rozpędza sie płynnie. a moment ma wysoko (3500-5000 obr.)
jak zmienisz przyzwyczajenia jazdy z diesla na benzin, to wtedy ta jednostka jest naprawdę żwawa. tylko trzeba jeździć w zupełnie innym zakresie użytecznym obrotów niz dieslem.
przejechałem 15 tysi i czeka mnie teraz 1 przegląd. autko mi się podoba i spełnia moje oczekiwania.
dardum:
a jednak skoda to była rakieta i nie chodzi na pewno o papierowe przyspieszenie do setki a o ELASTYCZNOŚĆ , która tak naprawdę decyduje o bezpiecznym wyprzedzaniu. Poza tym jak jest załadowany 4 osoby plus pełny bagażnik to jest już naprawdę słabo." Niestety" w Octawii nie było większej zauważalnej róznicy. Zawsze szła tak samo. I jeszcze jedno- nie piszę tego żeby gloryfikować Skodę bo H też ma swoje plusy ale uparcie polecam ropniaka. a nie benzynę. Jak tak już pisze to jeszcze jedno . Jazda dynamiczna tj. na wysokim zakresie obrotów żeby jako tako wyprzedzało została okupiona prawie 11 ltr na sto liczone przy dystrybutorze. Cryy.skoda brała zawsze 5,8 czy szybko czy wolno tak cholera jedna miała .
Nawigacja
[#] Następna strona