Witam,
Kupiłem wczoraj i30 z 2009 roku. Od tego momentu zrodziło sie u mnie kilka przemyśleń i pytań do was - bardziej doświadczonych posiadaczy tego modelu. Mianowicie: Uważam że do tego sprzęgła na prawdę można się przyzwyczaić. Lubię jak sprzęgło bierze tak nisko i nie rozumiem narzekań na jego temat. Auto na prawdę mogłoby być lepiej wyciszone, gdyż podczas jazdy powyżej 100-120 km/h silnik już zaczyna dawać o sobie znać, a mało która firma z Krakowa zajmuje się dodatkowym wyciszaniem samochodu w środku. Spalanie jak na taki silnik w normie - mieszczę się w trasie poniżej 6l a po mieście nieco koło 7. Naturalnie brakuje mi 6 biegu... Przy tej prędkości maksymalnej powinien być, no ale nie można mieć wszystkiego, skoro to jest tylko 109 koni... Nie opłaca się mu wstawiać chipa bo jest to za droga operacja, a osiągi samochodu podniosły by się prawie nie zauważalnie.
A teraz kilka pytań :
1. Czy w każdym egzemplarzu tego modelu jest tak że podczas zamykania samochodu nie migają kierunkowskazy lub awaryjne?
2. Dostałem w komplecie 2 kluczyki jednak nie te chowane, lecz takie zwykłe z dołączonym pilotem do zamykania i otwierania samochodu. Czy wy też takie macie czy raczej powinienem dostać taki zamykany kluczyk?
3. Jak już wspomniałem wcześniej, silnik 1.4 do najcichszych nie należy na większych prędkościach (po mieście do 80 km/h chodzi cichutko tak że go prawie nie słychać) , więc zatem czy macie jakieś sprawdzone metody na wyciszenie kabiny?
4. Słyszałem że w egzemplarzach z Czech nie da się zamontować tego schowka otwieranego z przodu pod szybą, oraz również nie da się wmontować tempomatu jeśli auto nie ma bluetooth (niestety moje nie ma), czy to również jest w 100% prawda?
5. Nie wiem co jest grane, może ja coś źle robię, ale nie jestem w stanie zablokować drzwi od środka tym przyciskiem manualnym umieszczonym przy klamce.
6. Czy w waszych egzemplarzach również nie ma podłokietnika? U mnie wyglada to tak że są dwa otwory na kubki, a następnie taka kwadratowa komora jakby na niej kiedyś był umieszczony podłokietnik ale ktoś go wypiął. Czy po zamontowaniu podłokietnika dedykowanego do tego modelu (na allegro jest ich sporo po przystępnych pieniądzach) nadal będę mógł korzystać z tego schowka i otworów na kubki ?