Autor Wątek: Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?  (Przeczytany 21320 razy)

Offline Arni71

• Giełda
Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?
« Odpowiedź #75 dnia: 26 Listopad 2018, 09:13:48 »
Cytat: "WookieWroc"
Rozumiem, czyli oprócz 113 konnej wersji szukam też 125. znacznie powiększy to mój obszar poszukiwać i wyboru...

[ Dodano: 2018-11-24, 20:16 ]
Kurde panowie... mam zdjęcie 2.0 CRDi 125 koni i ma dpf pod spodem, ktoś mi wysłał... to jak w końcu jest ?

O ile wiem to Santki 125KM miały i DPF i dwumas, to ze względu na inną charakterystykę silnika w stosunku do wersji 113KM

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Listopad 2018, 11:14:38 »
strasznie mieszacie, dwumas w automacie ?

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Listopad 2018, 12:03:10 »
może nie w automacie ale generalnie crdi 125KM

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Listopad 2018, 23:27:19 »
Panowie oglądałem dzisiaj polifta 125 konnego w automacie i pytanie, na desce rozdzielczej między zegarami są dwa wyświetlacze, jeden pokazuje jaki tryb jest w skrzyni a drugi poniżej powinien pokazywać na którym biegu się jedzie, no właśnie nie pokazywał nic, on pokazuje tylko w trybie manualnym + - czy zawsze powinien pokazywać ?

Offline marunio

• Giełda
« Odpowiedź #79 dnia: 01 Grudzień 2018, 08:31:26 »
Jest dobrze, tak powinno być pokazuje tylko jak biegi zmieniasz ręcznie

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #80 dnia: 01 Grudzień 2018, 11:50:54 »
Trochę bez sensu, za każdym razem powinno pokazywać...

Ale i tak auta nie kupiłem bo za 15000zł polift z cieknącym turbo...

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #81 dnia: 02 Grudzień 2018, 10:39:04 »
Może i bez sensu,ale chyba Hyundai tak ma,bo w moim Tucsonie jest tak samo.
Jak jedziesz na automacie to pokazuje w jakim trybie jest lewarek a jak na manualu to jaki masz aktualnie bieg. Jak jedziesz na automacie i przełożysz dźwignie na manual to na wyświetlaczu zmienia się na aktualny bieg.

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #82 dnia: 02 Grudzień 2018, 15:02:16 »
Jeszcze Panowie spytam was o coś, byłem oglądać polifta 125 koni, z zewnątrz no igła, jedno małe ognisko rdzy i tyle, wszystko w fabrycznym lakierze (wiem, pewnie wymieniany zamiast szpachlowany) No ale pod spodem lekka tragedia, rdzy nie było, była tylko na tylnim wachaczu koło gumowej tulejki, tulejka do wymiany. Natomiast ogromny wyciek pod silnikiem, wszystko mokre prawie kapało, w ASO Hyundaia powiedzieli że nie wiedzą skąd cieknie bo wszystko mokre ale podejrzewają że z turbo... natomiast sprzedający mówił że jakiś tam wężyk wymienial i że może być od tego i że to groszowe sprawy, ja auto odpuściłem ale męczy mnie bo tak to ogólnie w dobrym stanie oprócz tego wycieku... no ale jeśli to turbo to regeneracja vgt pewnie w okolicach 2000zł ?

Dodam że auto nie kopciło, nie grzało się, w kompie błędów nie było, dziwna sytuacja...

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Grudzień 2018, 07:25:54 »
Może spływ oleju z turbiny cieknie. Ja bym to zrobił tak że wjechał jeszcze na kanał, kupić zmywacz do hamulcy,wszysto dobrze umyć i patrzeć skąd to leci. Oczywiście jak właściciel się zgodzi.

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #84 dnia: 03 Grudzień 2018, 11:16:43 »
Napisałem już na FB czy to normalne bo dzisiaj drugie auto sprawdziłem przez raport i to samo ,mega wyciek

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Grudzień 2018, 14:20:07 »
Cytat: "Piotrek79"
Może spływ oleju z turbiny cieknie. Ja bym to zrobił tak że wjechał jeszcze na kanał, kupić zmywacz do hamulcy,wszysto dobrze umyć i patrzeć skąd to leci. Oczywiście jak właściciel się zgodzi.

Jeżeli spływ, to tym "da się" auto spalić, więc warto ogarnąć szybciutko (oczywiście w razie zakupu auta z taką wadą).

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Grudzień 2018, 14:22:04 »
Nie no z takim wyciekiem to raczej nie kupię, właściciel mało wiarygodny, mowił że wlewa najlepsze oleje i dodatki do nich a w zbiorniczku nie było płynu chłodniczego

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Grudzień 2018, 14:26:36 »
No skąd my to znamy. Jak chce sprzedać to zawsze mowi,że dbał lepiej jak o dziecko a takich rzeczy nie potrafią ogarnąć. W moim jest sucho,lekkie tylko zapocenie od zaworu odmy co jest na wlocie do turbo,ale to nawet kropla nie wisi. Więc coś tam musi być nie tak.

Offline WookieWroc

• Giełda
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Grudzień 2018, 23:27:28 »
Panowie a w tych dieslach częsta przypadłością są rozbiegania silnika?

Offline Piotrek79

• Giełda
« Odpowiedź #89 dnia: 04 Grudzień 2018, 03:46:51 »
Ja nie słyszałem,ale możliwe,że ta przepustnica czy to klapa gaszaca nie pozwoli. Ale czy tak jest to nie wiem. Wiem,że jak wyłączy się kluczyk to ona się zamyka a jak silnik zgaśnie to się otwiera. Przynajmniej tak jest w tej na podciśnienie czyli w moim 113km.