Mam, używam, jestem zadowolony.
Może ideał to nie jest, ale działa prawidłowo i dobrze zastępuje nawigację z telefonu. Do tego YouTube czy inne aplikacje przydają się w dalszych podróżach czy tych ze znajomymi.
Dźwięk może nie powala na kolana, bo jest nieco ciszej niż w oryginalnym radiu, ale za to o wiele bardziej rozbudowany korektor (polecam odtwarzacz PowerAMP) i dźwięk jest miodzio, a jak walnie basem to wszyscy się chowają

Oczywiście po podkręceniu i podgłośnieniu na maksa już trzeszczy, ale niżej, do normalnego słuchania czy ciut głośniej wystarcza bez problemu. Często nawet trzeba korygować ustawienia jak się jedzie z kimś kto nie lubi basu.
Zamówiłem drugą do drugiego auta i zobaczymy czy wrażenia będą te same

1) Jest nieco gorzej z zasięgiem, ale nie jest tak, że nie ma odbioru - normalnie wyszukuje stacje.
2) J/w - procesor dźwięku jest rzeczywiście słaby, ale jak użyjesz korektora (osobno lub odtwarzacza z wbudowanym) to dźwięk jest piękny.
3) Ekran pojemnościowy, mam cały czas folię, wiec nie powiem definitywnie. Ogólnie działa dobrze, może czasem się trafi, że trzeba minimalnie mocniej nacisnąć.
4) Obraz jest OK, kolory, kąty też. Jednak jak Ci się trafi, że słońce daje prosto w ekran to czasem ciężko coś dostrzec, nawet na pełnym podświetleniu (ale może folia przeszkadza? Trzeba by sprawdzić).
5) Chyba kiepska. Ale testowałem raz. Będę sprawdzał jak założę tą drugą.
6) Odnośnie GPS masz instrukcje jak się montuje - tak, żeby nic nie rozpraszało sygnału. Ja zostawiłem z tyłu, na radiu. FIXa łapie zwykle w może 3 sekundy. Czasem jak dłuuugo nie korzystam z nawigacji to jadę i dopiero po 30-60 sekund mi pokazuje gdzie jestem.
7) Nie spotkałem się jeszcze z jakimkolwiek problemem przy niskich/wysokich temperaturach. Bardziej niż niskie mogą szkodzić wysokie - teoretycznie wtedy może się nagrzewać i pojawić się throttling.

Nie wiem jak działa 2GB, ale wersja 4GB jak dla mnie to takie 2GB z telefonu. Nie czuć, żeby to tyle było. Wątpię, żeby była możliwość rozbudowy. Ewentualne lutowanie itp. itd.
9) Wszystko zależy od tego jaką kamerę kupisz. Możesz za parę złotych i będzie szumić możesz droższą i będzie obraz żyleta. Nie wiem czy w i30 GD były dynamiczne linie (chyba nie), ale nawet taką możesz kupić. W tym temacie, nawigacja ma do tego tylko czas uruchomienia obrazu z kamery. W przypadku tej nawigacji co mam to jest to hmm.. sekunda? Wbijam wsteczny i mam obraz
Taka dedykowana nawigacja jak dla mnie o wiele ładniej wygląda niż uniwerslana + ramka. I nie stwarza żadnych problemów, żebym miał ją skreślić. Dlatego też kupiłem drugą do innego auta. No i cena... Uniwersalna z dobrym procesorem dźwięku i androidem 1500-2000zł. Do tego ramka 200zł. I przerabianie wszystkich kabli, podłączenie i kwestia kompatybilności z tym co teraz jest (np. USB, aux).
Przy dedykowanej to zostaje i bez problemu można samemu założyć, nawet bez żadnych kombinacji z elektryką/elektroniką.
To są tylko i wyłącznie moje subiektywne opinie