Erebus, Liczniki w accencie są o tyle fajne, że wykonane są z białej pleksy więc można zastosować każdy kolor oświetlenia :mrgreen: Ale proponuje wybrać diody a nie kolorowe żarówki, ponieważ kolor diody jest bardzo żywy i o niebo jaśniejszy!!! Niestety nie mam zdjęcia jak u mnie świeci, druga sprawa to mam teraz inne tarcze, ale gdy miałem jeszcze oryginalne i założyłem niebieskie diody to wszystkie znaki świeciły jednakowo, czyli jak w oryginale!!! Ta prawa dioda to u nas w Accentach nie występuje kupujesz tylko takie jak po lewej, ponieważ wykorzystujesz gniazdo w jakim siedziała żarówka, wystarczy złapać za główkę i ją wyciągnąć, a w miejsce starej wsadzasz diodę i montujesz do auta. (niektóre marki lutują żarówki w gniazdach, a hyundai nie :-D )
Jeżeli chodzi o wymiary diod to w zegarach masz:
1szt. (Diody do zegarów T5 1.2-2 W)
4szt. (w5w T10 12V)
Ja nie mam pokręteł w konsoli tylko suwaki i jest w nich tylko jedna żarówka 1szt. (Diody do zegarów T5 1.2-2 W)
kilka przykładów świecenia:
Koniecznie kupuj z płaską lub wklęśniętą główką!!!(dioda świeci jak żarówka dookoła) Nie z wypukłą!!!(gdzie dioda będzie świeciła tylko do przodu (punktowo) a nie na boki)