Forum > i40 VF
Hultaj po mapie silnika.
djrexy:
Korzystając z okazji pobytu w PL. Postanowiłem podkręcić delikatnie silnik w naszym hultaju. Oto wynik:
kacluk1987:
Jaki skok Nm masz na 340.. Miałeś ile koni w serii?? 115?? to manual jest??
Jak ci teraz pali po chipsach?? Ile cię kosztowały...
Masz DPF czy bez niego jeździsz?? po drogach ukmasz znim jakieś problemy??
Zadowolony z auta?
PS. Też z uk jestem.:) obecnie mam i30 ale chyba sobie i40 kupię albo peugeota 508:)
djrexy:
W serii miałem 121 powinno być 115( masz wszystko na screenach). Pali tak samo, dpf nie wyłączałem ze względu że od 2019 będzie wykrywalne jego wyłączenie podczas MOT(przeglądu). Za mape zapłaciłem 900 pln. Auto zupełnie inne teraz. Nie muszę brać tak dużej poprawki podczas wyprzedzania. Niebawem wracam do UK to podzielę się spostrzeżeniami dotyczącymi spalania na trasie.
pudzian3:
a nie dalo sie go bardziej podkrecic z zostawionym dpfem?? pytam bo mam silnik 136 konny w serii (niby) i sie zastanawiam sam nad tym. tylko dla tych 16KM nie wydaje mi sie zeby bylo warto. swoja droga jakie miales spalanie do pl?? i przy jakich predkosciach??
pozdro
djrexy:
Można było podkręcić nawet do 180 ale pan tuner zaproponował nie obciążać silnika i dlatego mój wybór padł na 150 i 80nm. Myślę że to rozsądna wartość. Co do spalania na trasie to przy prędkości średnio 130-140 spalanie mialem na 6 l/100km
Nawigacja
[#] Następna strona