Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Auto spaliło 3L/100 więcej
robaszek127:
Jak pisałem wcześniej. Jechać do innego gaziarza od lovato by ogarną inslatklę na gwarancji. U nas też są zakłady co montują tanio i jest dobrze póki coś nie spaprzą.
Skoro pali dużo to jak wyżej silnik zalany i albo mapy jakieś kijowe albo wtryski lub parownik. Jest gwarancja i rękojmia od tego. A jak nie to rzecznik konsumentów.
Wielkiebary:
Sam posiadam instalację Lovato Easy Fast i bardzo sobie chwalę. Instalacja działa perfekcyjnie. Jeżeli chodzi o spalanie to do odczytów z komputera należy dodać 2-3 litry. Przed instalacją profilaktycznie wymieniłem świece. Cewki sobie odpuściłem i póki co po 20k km mam dalej spokój.
Według mnie powinieneś męczyć tego partacza do skutku. Masz gwarancję to niech naprawia. Najważniejsze czego należy unikać to stacje Tesco Auchan itp. Wiadomo można tam zatankować dobre paliwo ale na prawdę nie warto ryzykować.
A co do wypadania zapłonu to podczas przeglądu 15k km gazownik po podłączeniu programu diagnostycznego stwierdził że co jakiś czas na 1 cylindrze wypada mi zapłon ale nie ma się na razie czym przejmować. Więc wydaje mi się że to że cewki są do wymiany powinien być ci w stanie w 100% stwierdzić już gazownik który montował ci instalację.
Miałem 4 auta, każde w gazie. Sprawa jest jasna. Jak na PB działa dobrze a na LPG szarpie to jedyne co może być nie halo to świece albo kable/cewki. Reszta usterek leży po stronie instalacji gazowej.
Toneopia:
No u mnie spalanie jest na poziome 11-15l / 100km i się wszystko zgadza.
vitalyzd:
Więc po 4 miesiącach i 3ciej wizycie okazało się że w końcu znaleźli czas i wsiadł gość ze mną do samochodu podłączył komputer , urządzenie pod OBD i patrzał odczyt lambdy ustawiał do tego czasu aby mi nic nie szarpało i ustawił 20 minut to zajęło i teraz jest super.
2 tyś km. przejechałem na zbyt bogatej mieszance LPG .
Ponoć ma palić mniej do tej pory 14l. zobaczymy ;]
Nawigacja