Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Auto spaliło 3L/100 więcej
vitalyzd:
Hej!
Dotychczas autko paliło w granicach max 13-14 litrów gazu na 100km lecz to było już dużo wychodziło niekiedy 11.5 . a teraz po wizycie u gazownika (auto 2 miesiące na gazie) ponieważ trochę się przydusza - szarpie po regulacji zatankowałem do full i wyszło spalanie około. 16.15 litrów :O
o co chodzi ?
pomijając spalanie gazownik zalecił wymianę kabli bo była to już 2 regulacja a nadal się dusi... lecz skąd po regulacji taki skok w spalaniu ?
robaszek127:
Jechać do gaziarza i niech ustawia. Znając życie wybrałeś tanią ofertę tak samo jak u nas wiele osób miało problemy po montażu i ogromnym spalaniem. Najczęściej umieją zamontować a potem tylko autokalibracja i klient niech spada.Znajomej tak założyli gaz do fajniej nexii że paliła 15L i także założyła gaz u najtańszych papraczy w okolicy.
A jaka to instalacja? Sekwencja czy 2 generacja....
vitalyzd:
instalacja LOVATO SMART EXR LPG ... koszt 2800zł . to chyba tak jak wszędzie czyli normalna cena.
od momentu jak zamontowali gaz to autem cały czas delikatnie szarpie i nie ma mocy . na benzynie jest normalnie ! gazownik gadał że mam wymienić świece mówiłem ze wymieniałem ! to mówi że kable a tutaj nie ma kabli tylko są cewki 1x 150 zł a jest 4. na pewno nie jest nic złego z cewkami. Mechanik którzy jechał autem powiedział że jeśli auto na benzynie normalnie działa to na lpg również powinno prawidłowo działać. a co mogli zj.... podczas montażu ? fakt podczas 2 krotnej wizyty u nich podłączali tylko komputer ... a co powinni zrobić ? zamierzam się do nich wybrać ... a jeśli chodzi o gwarancje to mogę u każdego gazownika to realizować czyli np. pojechać gdzie indziej i zrobią mi regulację czy co trzeba w ramach gwarancji ?
robaszek127:
Faktycznie jeśli na benzynie jeździ dobrze to i na gazie powinien też. Tu niestety nie wiadomo co jest nie tak czy złe mapy, zły montaż czy może wtryski za wolne itp. Właśnie najgorzej jest jak coś nie tak a gaziarze umywają ręce bo oni tylko umieją zamontować.
Ja bym poszukał jakiegoś autoryzowanego zakładu firmy lovato i tam się udał z instalką na gwarancji. Lub molestować tego gaziarza by poprawił fuszerkę. Lub zadzwoń do przedstawiciela lovato na Polskę i tam podadzą zakład gdzie montują i serwisują ten typ.
vitalyzd:
Jutro oddaje auto do mechanika powiem by m.in. sprawdził cewki i swiece . jeśli się okaże że to jest 100% sprawne to jadę do typa i go zjebie... i powiem ze nie wyjadę stąd dopóki mi tego nie zrobi jak powinno być !
Nawigacja
[#] Następna strona