Forum > i20

[i20 PB] Stukanie w okolicach lewego słupka, oraz trzaski z

<< < (2/6) > >>

ZacnyRycerz:
Wsteczny jak w każdym azjacie, z zgrzytem a nawet wcale :)
Nigdy Hondą nie jeździliście  :-P  To juz azjatycka tradycja :)
Brak synchronizatora na wsteku, ale za to malutkie raczki skladaly skrzynki niesmiertelne praktycznie.

rafcio007:
na bieg wsteczny w serwisie, odpowiedzieli wpierw ze to normalne, ale gdy zacząłem naciskać i mówić ze wątpię aby to było normalne w nowym aucie, to kazali wyjeździć, 1,5 tys km i jeśli problem będzie występował, to wymienią olej. Moim zdaniem to nie jest tak, że ten typ tak ma, bo dla mnie to jest usterka jeśli trzeba parę razy wrzucać bieg, no ale wiadomo serwis serwisem.

ZacnyRycerz:
Zadna usterka, tak ma byc  ;-)  Wg mnie caly w tym urok.
To nie szmelcwagen ktory sam wszystko robi za Ciebie a Ty czekasz az cos sie spier...i
Skrzynia ma byc prosta i niezniszczalna.

rafcio007:
tylko dlaczego trzeba wrzucać dwa razy bieg? Nie można za 1 razem? Jest w instrukcji gdzieś podane o wrzucaniu biegów? Bo jeśli nie, to wydaje mi się że bieg wsteczny powinien wchodzić jak reszta, za 1 razem.

W instrukcji jest tylko o tym, że przed włączeniem biegu wstecznego ustawić drążek zmiany biegów w położeniu neutralnym.

Wiem, że się czepiam teraz, ale sprzedawca zapewnił, że wsteczny wchodzi od razu i żadnych problemów nie ma. Dlatego tak się tego uczepiłem wstecznego. :)

ZacnyRycerz:
Uczepiles sie wstecznego bo tyle wiesz o samochodach i motoryzacji, co ja o farbowaniu włosów najwidoczniej. I równe bogate masz doświadczenie  :mrgreen:
Dla takich jak Ty polecam Golfy, Passaty, A4 i najlepiej w automacie  ;-)

"W instrukcji jest tylko o tym, że przed włączeniem biegu wstecznego ustawić drążek zmiany biegów w położeniu neutralnym. "
Jesteś moim idolem od dzisiaj, nie mam pytań  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej