Forum > i20

[i20 PB] Stukanie w okolicach lewego słupka, oraz trzaski z

<< < (4/6) > >>

de_assis:
Informuj koniecznie jak poszlo.

Jak Ci chca olej zmienic to czemu nie, po dotarciu akurat bedzie jak znalazl  :->

Ale niech Ci skrzyni nie rozbieraja bo juz tak jak w indiach nie zloza  ;-)

ZacnyRycerz:
Na zakonczenie powiem taka ciekawostke.
Zakatowałem trzy skrzynie biegów w życiu, Vectra A, Astra B, i Golf III.
Dwie padły po roku, jedna po miesiącu.
We wszystkich trzech wsteczny i reszta biegów wchodziły "same".
Od 6 lat jeżdżę azjatami, wsteczny zgrzyta w każdym, a jedyne co wymieniam to zawiecha i oliwa w silniku.
WIec juz chyba rozumiecie dla czego uwielbiam ten zgrzytajacy wsteczny?  ;-)
A przy moim stylu jazdy, testy w Top Gear, to jak zabawa z 16letnia dziewica na pierwszej randce  :mrgreen:

Kam-mil:
Ja ze wstecznym nie mam najmniejszych problemów. Za to 1 nie zawsze chce wejść, nie pomaga ani podwójne, ani potrójne sprzęgło.
Redukacja z 2 na 1 w czasie jazdy jest właściwie niemożliwa, jak w 126p, trzeba całkiem się zatrzymać. Na szczęście z 2 też rusza i przy 1200 obrotów też jedzie.
Zauwazyłem też, że biegi trudniej wchodzą jak silnik jest zimny, po zimnej nocy. Może po prostu olej w skrzyni jest za gęsty? Turasy nie przewidzieli, że i20 będzie eksploatowany w temperaturach niższych od 0?

To, że plastiki we wnętrzu i20 będą skrzypieć i trzeszczeć to widać już w salonie, nie trzeba nawet jazdy próbnej. O ile plastik na desce rozdzielczej sprawia dobre wrażenie to plastik na słupkach, boczkach drzwi i boczkach bagażnika to najpoważniejsza z nielicznych wad i20. W Felici miałem w tym miejscach tkaninę, czemu w i20 nie mogli tak zrobić?

PS. Oczywiście w ASO stwierdzili, że skrzynia jest w jak najlepszym porządku, a redukcja zawsze jest trudniejsza.

de_assis:
Z jedynka tez nie raz mialem problemy w wielu samochodach ale Twoj opis pokazuje ze jednak masz cos nie tak bo nie moze byc tak jak w maluchu :)

Trzeszczacy plastik a mocno stukajacy to roznica.
Czesto jezdze Daewoo Tikiem gdzie jest plastik, male kola i mi tak nie trzeszczalo jak w i20. Bez jaj

Tiesto83:
Dołączę się do grona narzekających na biegi. W Getzie pewnie siedzi coś podobnego, co w i20, więc jeden diaboł.
Może ktoś wymienił olej przekładniowy i się polepszyło?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej