Forum > i40 VF

[i40 VF] błąd P2015

<< < (5/6) > >>

bochen17:
Udało się wywalić klapy. Nie trzeba nic zaślepiać jak w innych autach. Wystarczy zdemontowac pręt i klapy. Teraz tyko zmiana programu i po sprawie. Takim oto sposobem bede miał do sprzedania silniczek klap prawie nowy. Ktoś chętny?

Venom:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---Tylko czy fajtycznie w crdi zerwana klapa od razu wpada do silnika? Jakoś nie było jeszcze takiego przypadku... Chociaż ja też nie chciałbym być pierwszy :)
--- Koniec cytatu ---

było i to bardzo wiele takich przypadków. Ten plastik jest zasysany odrazu do cylindrów i jest po zawodach . Dzieje się tak nie tylko w hultajach naturalnie.

presario7:
Witam, mnie co trzecie odpalenie auta pojawia się po zdiagnozowaniu taki komunikat
Czujnik/włącznik położenia nastawnika długości kolektora dolotowego-zakres wydajność (Bank 1) -nieciągły.
Silnik ustawienia klap działa sprawdzony, dozowałem środek do czyszczenia kolektorów, wtyczki sprawdzone i nic. Może doradzicie co mam jeszcze sprawdzić

ghost2255:
Pewnie skończy się wymianą silniczka.

presario7:
Kurcze może masz rację, po wyłączeniu auta silniczek przez kilka sekund pracuje góra/dół słychać piszczenie. Na koniec wraca do górnego ustawienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej