Forum > i40 VF

[i40 VF] błąd P2015

<< < (4/6) > >>

Venom:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---
--- Cytat: "Venom" ---U mnie wymienili cały kolektor na nowy .
--- Koniec cytatu ---

czyli jednak wymiana kolektora? Wyżej pisałeś tylko o tym silniczku, czyli błąd Ci powrócił?
--- Koniec cytatu ---

Nie , nie... Kolektor wymienili mi przy okazji gwarancyjnego remontu silnika w 2017 roku . Piec się rozleciał , turbo się rozleciało i jak robili to zobaczyli ze klapy są luźne i wymienili przy okazji cały kolektor. Silniczek padł rok później i wtedy go wymieliłem . To dwie odrębne imprezy .

bochen17:
Mam tan błąd. Mechanik odkrecił kolektor ssący i klapy maja taki luz że nie wkręcił tego zpowrotem bo sie boi że odpadną przy najbliższej okazji. Jutro ma się podjąć zdemontowania klap wyczyszczenia kolektora z tego syfu i zaślepienie klap. Jak mu sie to uda jade zmienić mape. Mysle że już wtedy bedę miał spokój. Serwis hyundaya po zdoagnozowaniu wymienil silniczek klap i do domu. Za jakis czas znowu bład p2015. Niestety juz bylo po gwarancji. Serwisy mamy do bani w tym kraju. Lepsi mechanicy po wsiach robią. Nowy kolektor 2300 zl.

waszek_rmc:
To daj proszę znać jak udała się operacja. U mnie od ponad miesiąca błędy nie ma... ale jak się pojawi zacznę działać. Bo to na pewno nie był sterownik klap.

Venom:
ludzie wycinają te klapy. Elastyczność silnika trochę gorsza po tym ale i problem ewentualnego zassania do cylindrów znika

waszek_rmc:
Tylko czy fajtycznie w crdi zerwana klapa od razu wpada do silnika? Jakoś nie było jeszcze takiego przypadku... Chociaż ja też nie chciałbym być pierwszy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej