Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (4/21) > >>

Mariusz 71:
Właśnie jestem świeżo po wymianie sprzęgła 1.7 CRDI i jestem bardzo zadowolony bo znikł problem ciężko wciskajacego się sprzęgła, ciężko wchodzących biegów oraz brania sprzęgła od samego początku.Koszt zakupu sprzgla 540 zł plus 350 zł wymianę.

kielta82:
a ja mam takie spostrzezenie panowie od kupna auta sprzegło brało mi na samym dole od czasu uzytkowania czasem lekki opor był na 1 i 2 biegu,po roku czasu gdy wlacze klimatyzacje strasznie cięzko wbic 1 bieg i gdy ja wylacze klimatyzacje tez juz ciezko chodza ,mieliscie podobny problem??nie wiem czy sprzeglo sie konczy czy wysprzeglik nie wiem co myslec o tym,dziwna sprawa z ta klimatyzacja jak wlacze,

bart1234:
Podłączę się pod temat.

U mnie też sprzęgło bierze, przy samej podłodze. Dodatkowo 1 i 2 drugi bieg mega ciężko wchodzą. Czasami muszę wcisnąć 2 razy sprzęgło przed redukcją na 2 bieg.
Zaobserwowałem również, że podczas odpalania z wbitą jedynką i sprzęgłem auto delikatnie jakby chciało ruszać.
Myślicie, żę to sprzęgło do wymiany? Przebieg to 136 tyś i jeżdżę głownie trasy.
Olej w skrzyni niedawno wymieniałem.

TomSzy:
u mnie też brało od samego dołu, po wymianie kompletnego sprzęgła bierze w połowie.
przebieg ok 140k

pudzian3:
powiem tak. u mnie sprzeglo bralo od dolu i do tego strasznie ciezko chodzilo (myslalem ze ten typ tak ma) az do momentu jak ostatnio zostalo w podlodze i musialem je wyciagac stopa do gory. po wymianie kompletnego sprzegla ( dwumasa sprawdzona i jeszcze polata) jest o niebo lepiej, sprzeglo lapie od polowy i chodzi delikatnie (przy pierwszym wcisnieciu po wymianie az sie wystraszylem bo noga wpadla do podlogi od razu podczas wciskania :D )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej