Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (21/21)

rudolf1976:
cześć, ja robiłem tak:
1.Zakładasz wężyk na odpowietrznik i dajesz go do zbiorniczka płynu hamulcowego albo do butelki jeśli chcesz dać nowy płyn.
2. Odkręcasz odpowietrznik, wciskasz pedał sprzęgła (zostaje w podłodze). Zakręcasz odpowietrznik. Cofasz pedał sprzęgła.
3. Powtarzasz tą czynność kilkanaście razy aż przestaną lecieć pęchcerzyki powietrza w wężyku a pedał będzie twardy.
4.Kontrolujesz cały czas poziom płynu.
 Odpowietrznik jest przy skrzyni. Najlepiej zdjąć akumulator i jego podstawę, będzie lepszy dostęp. I druga osoba też się przyda.

Hani:
No właśnie pewnie dlatego nie widziałem odpowietrznika skoro mówisz że jest pod akumulatorem i mnie też ktoś tam kiedyś uczył że tak się odpowietrza jak ty i tak też kiedyś odpowietrzałem hydrauliczne sprzeglo w motorze ale ktoś tu na forum pisał że łączył odpowietrznik ze sprzęgła z odpowietrznikiem od hamulców...
I jak zacząłem szperać po necie to okazało się że dużo ludzi tak to robi a ja już zgłupiałem ;)

tamtam86:
Witam
Jestem po wymianie kompletnego zestawu sprzęgła, po zabiegu gdy puszczam pedał sprzęgła nie wraca on całkiem swobodnie lecz w połowie zakresu jest mały opór i ponownie dobija do stanu zerowego, czy miał ktoś podobnie lub zna przeczyne napewno jest dobrze odpowietrzone chyba że jest jeszcze odpowietrznik na pompie, moje sprzęgło jest z wysprzeglikiem  centralnym w środku - odpowietrznik nad skrzynia

1.7 136k

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej