Forum > i40 VF
Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole
Venom:
wymieniałem to w ASO Citroena. To ASO mojego kolegi a do tego jest na przeciwko miejsca gdzie pracuje. Najbliższe ASO Hyundaia jest odemnie 50 km. Po skończeniu gwarancji robię wszystko w citroenie .
Zawach:
kod vin mojego auta to: KMHLC41UADU022211
czy jest ktoś w stanie mi sprawdzić czy te autko ma dwumase? najlepiej jakiś link :)
I jak wymienia sie ten wysprzeglik może ktoś wie od dołu czy od kabiny ? jeżeli kosztuje nowy ok 100 zł bym go wykręcił ocenił zużycie i prawdopodobnie wymienił :)
[ Dodano: 2018-06-28, 08:55 ]
Rozmawiałem z 2 kolegami mechanikami umówili mi ze w dzisiejszych autach najczęściej pada docisk sprzęgła tarcza jest zazwyczaj do połowy zużyta a docisk te blaszki sa już wyrobione podtarte i dogiente robi sie mały skok docisku (tzw twardy pedał sprzwgła) dlatego w coraz częściej nie można kupić samej tarczy tylko komplet
Venom:
wysprzeglik wymienia sie od kabiny . Wyjmujesz aku i ten pierdolnik co to steruje wszystkim .Kolega( jest na tym forum ) rok temu miał identyczne objawy , wymienił to gówno i jeździ do dziś bez dotykania reszty bebechów. Pytanie jest takie czy sprzęgło działa ci źle, hałasuje, coś się dzieje czy tylko nisko bierze .Jeśli nic się nie dzieje to wysprzeglik .
pudzian3:
Venom a ile dales za wymiane tego wysprzeglika? Zastanawiam sie czy by tego nie zrobic jak bede w PL.
Venom:
kurde , chyba 110 zeta .A sam wysprzęglik kupiłem za 122 PLN na allegro. Nowy z valeo .
ten stary tez mam . Jak się zmobilizuje to zrobię foto i zapodam tutaj żebyście wiedzieli o co chodzi z tym wyrobieniem elementu .
Nawigacja
[#] Następna strona