Forum > i40 VF

Końcówka sprzęgła zbiera na samym dole

<< < (3/21) > >>

Venom:
wymieniałem to w ASO Citroena. To ASO mojego kolegi a do tego jest na przeciwko miejsca gdzie pracuje. Najbliższe ASO Hyundaia jest odemnie 50 km. Po skończeniu gwarancji robię wszystko w citroenie .

Zawach:
kod  vin  mojego  auta  to: KMHLC41UADU022211
czy jest  ktoś  w stanie  mi sprawdzić  czy  te autko  ma dwumase?  najlepiej  jakiś  link  :)
I jak wymienia  sie ten  wysprzeglik może  ktoś  wie od dołu  czy od kabiny ?  jeżeli  kosztuje  nowy  ok 100 zł  bym  go wykręcił ocenił  zużycie  i prawdopodobnie  wymienił :)

[ Dodano: 2018-06-28, 08:55 ]
Rozmawiałem  z 2 kolegami  mechanikami umówili  mi ze w dzisiejszych  autach  najczęściej  pada  docisk  sprzęgła tarcza jest  zazwyczaj  do połowy  zużyta a docisk te blaszki  sa już  wyrobione podtarte i dogiente robi  sie mały skok  docisku (tzw twardy  pedał sprzwgła)  dlatego  w coraz częściej  nie  można  kupić  samej  tarczy  tylko  komplet

Venom:
wysprzeglik wymienia sie od kabiny . Wyjmujesz aku i ten pierdolnik co to  steruje wszystkim .Kolega( jest na tym forum )  rok temu miał identyczne objawy , wymienił to gówno i jeździ do dziś bez dotykania reszty bebechów. Pytanie jest takie czy sprzęgło działa ci źle, hałasuje, coś się dzieje czy tylko nisko bierze .Jeśli nic się nie dzieje to wysprzeglik .

pudzian3:
Venom a ile dales za wymiane tego wysprzeglika? Zastanawiam sie czy by tego nie zrobic jak bede w PL.

Venom:
kurde , chyba 110 zeta .A sam wysprzęglik kupiłem za 122 PLN na allegro. Nowy z valeo .
ten stary tez mam . Jak się zmobilizuje to zrobię foto i zapodam tutaj żebyście wiedzieli o co chodzi z tym wyrobieniem elementu .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej