Forum > i30 PD
I30 PD - Jak uruchomić funkcję SLIF?
max66:
Dzięki informacją uzyskanym z tego forum przekazałem im w jaki sposób należy włączyć tą funkcję.
Wyświetla ograniczenie prędkości, zakaz wyprzedzania i czego nie stwierdziłem u mnie podobno teren zabudowany.
--- Cytat: verin w 11 Październik 2019, 20:10:02 ---
1. podpinamy GDS-m
2. rozpoznajemy VIN
3. przechodzimy do zarządzania oprogramowaniem sterowników
4. wchodzimy w opcje "Multifunction camera"
5. wybieramy opcje "Variant Coding"
6. po info o stanie silnika "Enter"
7. zaznaczamy "SLIF option"
--- Koniec cytatu ---
Parkinson84:
--- Cytat: trenx90 w 17 Sierpień 2020, 09:06:15 ---Napisz konkretnie dla wszystkich co im powiedziałeś i jak załatwiłeś sprawę.
Z pewnością przyda się wszystkim taka wiedza.
--- Koniec cytatu ---
Trenx90 ta poniższa instrukcja, którą podawałem to jest dokładnie to, co dostanie ASO od HMP aby uruchomić SLIFa gdy zgłosisz do nich egzemplarz bez tej funkcji. Kwestia tylko czy dane auto zostanie uznane za konieczne do uruchomienia (wersja wyposażenia itd)
--- Cytat: max66 w 17 Sierpień 2020, 15:27:43 ---Dzięki informacją uzyskanym z tego forum przekazałem im w jaki sposób należy włączyć tą funkcję.
Wyświetla ograniczenie prędkości, zakaz wyprzedzania i czego nie stwierdziłem u mnie podobno teren zabudowany.
--- Koniec cytatu ---
max66 a ten teren zabudowany to nie jest przypadkiem kwestia że po minięciu "białej tabliczki" na wyświetlaczu pojawia się ograniczenie do 50km/h?? - u mnie tak to właśnie działa
max66:
--- Cytat: Parkinson84 w 18 Sierpień 2020, 08:19:08 ---
max66 a ten teren zabudowany to nie jest przypadkiem kwestia że po minięciu "białej tabliczki" na wyświetlaczu pojawia się ograniczenie do 50km/h?? - u mnie tak to właśnie działa
--- Koniec cytatu ---
Parkinson84 możliwe że tak jest jak piszesz tylko nie zwróciłem na to uwagi , ale dzięki za podpowiedz.
Czytałem w instrukcji informację SLIF-e i tylko się dowiedziałem o dwóch funkcjach.
Pozdrawiam :)
sankra19:
Udało się tą funkcję odpalić również w najuboższej wersji Classic+ i30 (wyprodukowanego w 07.2019r.) przy okazji pierwszego przeglądu. Tak jak u max66, auto "widzi" ograniczenia prędkości oraz zakaz wyprzedzania (znaki B-33 oraz B25) oraz ich odwołania (znaki B-34, B-27 i odwołanie wszelkich zakazów- znak B-42). Niestety nie rozpoznaje znaków D-42 (teren zabudowany) oraz D43 (koniec terenu zabudowanego). To powoduje pewne ryzyko, gdyż jadę 90km/h , 300 metrów przed terenem zabudowanym jest ograniczeni do 70km/h (to wyświetli), a potem wjeżdżam w teren zabudowany, a na wyświetlaczu dalej jest 70km/h :). Przejechałem tak przez niemal całe miasto. W ogóle to po odwołaniu ograniczenia prędkości (znaki B-34 i B-42) w miejscu wyświetlanej prędkości pojawiają się trzy kreseczki (---). Najwidoczniej do poprawnego funkcjonowania jest jednak potrzebna nawigacja. Powyższe spostrzeżenia są owocem przejazdu 85km w nocy oraz lekkiej mgle. Ponieważ w wątku pisano , które ASO może to zrobić, więc piszę -AUTO-RES pod Rzeszowem.
weuek:
No i mamy kolejny przyczynek do obniżenia poziomu świadomości kierowcy...
Nawigacja
[#] Następna strona