Forum > i30 PD
I30 PD - Jak uruchomić funkcję SLIF?
jaclas:
----------
tomilipin:
A czy najpierw nie trzeba mieć włączonej funkcji LKAS? Chodzi o utrzymywanie pasa ruchu.
Pamiętaj też, że pozycje w menu mogą brzmieć nieco inaczej, niż podano w instrukcji.
jaclas:
--- Cytat: "tomilipin" ---A czy najpierw nie trzeba mieć włączonej funkcji LKAS?
--- Koniec cytatu ---
LKAS mam włączone. Dość fajnie to działa.
kucykspeedway:
Przerabialem ten temat u siebie. Napisze krótko. Jedno wielkie oszustwo i ściema. Wejdź teraz na stronę i zobacz czy funkcja Slif jest dostępna w wersji Go!Plus ;)
Musisz jechać do serwisu i tam poprosić o włączenie tej funkcji.
Muszą to zrobić wchodząc w moduł kamery i w opcji SLIF przestawić na On. Domyślnie jest na Off. Nie dziw się, że znaczek będzie czarno biały ;)
Poproś jeszcze niech sprawdza czy można włączyć kolory na tym wyświetlaczu, bo u mnie czasu nas to nie było. Wg mnie nie jest to wyświetlacz monochromatyczny. Trzeba tylko przestawić w module.
jaclas:
kucykspeedway, dzięki za informację. Kupiłem I30 200 km od siebie w Gliwicach, bo u mojego miejscowego dilera w Busku-Zdroju nie było już I30 Go! Plus. Zobaczę, czy będą chcieli mi pomóc w tej sprawie.
Sprawdziłem teraz na stronie: https://www.hyundai.pl/GO/ i przy I30 w wersji Go! Plus jest wymieniony system informujący o znakach ograniczenia prędkości SLIF.
Nawigacja
[#] Następna strona