Forum > Accent

[Accent X3] Elektryka szyb- sposób podłączenia

<< < (3/4) > >>

doman76:
Pierwsze co to musilukaszl86ldz, musi zobaczyć ile kabli idzie do silniczka. Moim zdaniem 2 - wtedy jest na 100% moja wersja ;-) i nie ma innej możliwości sterowania jak podana przeze mnie.
Jednak miernik się przyda kupić jeśli nie masz (ok 15-20zł w każdym markecie)

lukaszl86ldz:
doman76,  tak jak pisałem od silniczka idą 2 kabelki , aktualnie mam prawy podnośnik i z nim się chce barować , miernik kupię jutro

co do podświetlenia ciężko to wyczuć , gdzie w LC masz sterowanie szybami ??

Timon,  czy X3 może być aż tak zaawansowana  :-P

doman76:
Ja mam 5D więc sterowanie jest w każdych drzwiach, ale dokładałem u siebie moduł domykania szyb więc też się troche z tym pobawiłem.
Sterowanie szybami wydaje mi sie że będzie takie samo - to jest na tyle prosty układ że nie ma nawet co innego wymyślić.

[ Dodano: 2012-03-27, 23:50 ]
Ok. Na 99% podaje kolejność podłączenia. Niestety nie wiem jak jest numerowana wtyczka ale napewno jakoś logicznie ;-). Być może u góry z lewej tak jak na zdjęciu masz 1 i liczysz w dół.
1,4 prawy silnik (kolejność kabli tak żeby silnik działał w dobrą stronę)
3,7 lewy silnik
6 masa
5 zasilanie.
Jeśli chcesz zrobić tak jak w oryginale to przyda się przekaźnik cewka pod stacyjke, tak żeby załączało obwód po przekręzcniu kluczyka.
Jeśli chcesz żeby szyby działały cały czas to bezpiecznik od razu pod akumulator podpinasz.

Bezpiecznik 20A

[ Dodano: 2012-03-28, 00:16 ]
Przy okazji uwaga praktyczna. jak chcesz to zrobić w miare prosto i tanio a nie masz oryginalnej wtyczki to dopasuj sobie zwykłe wsuwki, jak założysz na kabel zaizoluj możliwie dużo taśmą izolacyjną a najlepiej koszulką termokurczliwą a to wszystko zalej termoglutem

Jokoko:
lukaszl86ldz
Jaka wersje Masz tego x3 ? Jak Masz GLS z niemiec to zamiast się martwić jak podłączyć to rozbierasz tunel i tam na 100% Masz kostkę do podłączenia włącznika to samo Masz z elektryka przewody Masz poprowadzone albo do drzwi albo za zaślepką w boczku przed drzwiami będą. Montowałem klimatyzacje instalacja była to samo z elektryka do lusterek (kostka schowana za zaślepka niestety przykrótka i bez ciecia się nie obyło) jak zakładałem to musiałem tylko przewody do podgrzewanych mat ciągnąc.

lukaszl86ldz:
Jokoko,  szczerze powiedziawszy nie wiem jaką mam wersje naklejki nie było jak kupowałem czy to GLS czy GS itd. Owszem mam z Niemiec accenta 60 KM 44 Kw tyle wiem tunel już dziś zdjąłem żadnej kostki się nie dopatrzyłem chyba , że biegnie jakoś pod wykładziną .

Jutro dalsza walka z tunelem , bo fabrycznie nie pasują otwory z tego starego , wracając do elektryki , pytanie do posiadaczy X-3 z elektryką czy istnieje podświetlenie przycisków tak pisał doman76,  ?? Mogło by to ułatwić sprawę , jutro również próba dostania się do drzwi , zdjęcie boczku itd. To już jednak mam opanowane i zobaczymy co tam się kryje ...

Jutro dalsze uwagi na temat mojej kochanej elektryki  :roll:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej