Forum > i40 VF

Zgon dpf-a czy moze coś innego?

<< < (4/7) > >>

MD13:

--- Cytat: "krzysiekchl" ---Alonso czy ogarnales temat?
Pytam, bo po wymianie DPF na używany mam wypalanie co 200 km. Tak jak na początku na moim starym. Zastanawia mnie skąd dokładnie taki sam wynik.
Czy ktoś się orientuje, który czujnik powoduje wypalanie? Świeżo przed wypalaniem czujnik roznicy ciśnień podawał wartości 1mbar na jałowym biegu
--- Koniec cytatu ---

Przecież pisałem o algorytmie wypalania. Jest zawiły. Pewne są 2 przypadki. Jeden to wypalanie proforma co daną ilość km która się zmienia w zależności od stylu jazdy ( miasto lub po za miastem) druga stopień zapchania filtra . Niestety nie wiesz które wypalanie się załączy . Te dwa wypalanią wiem na pewno z tego co się dowiedziałem przy wywaleniu filtra.

Piotras85:
Ja raczej bym obstawił na uszkodzony czujnik różnicy ciśnień albo czujnik temperatury spalin.

krzysiekchl:
Czujniki założone są od drugiego DPF. A jakie są objawy usterki czujnika roznicy ciśnień ?

MD13:
Wydaje mi się że walił by ci wtedy błędem jakimś tam. A jeśli nie daje różnicy ciśnień to wydaje mi się że nie załączy wypalania od zapełnienie . Pozostaje tylko proforma , ale ona będzie się różnie załączać w zależności od stylu jazdy.

Piolo:
Mam prośbę do kolegów, którzy wywalili DPF, potrzebuje namiar na Warszawę lub okolice.....cos sprawdzonego do polecenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej