Forum > Santa Fe SM
wyciek
coyote444:
A może ktoś wie dlaczego mam olej na osłonie mniej więcej tam gdzie kończy się dolną część chłodnicy A nigdzie indziej go niema sprawdzałem co prawda przed chwilka czyli po ciemku do latarki ale wszędzie sucho tylko na samym dole jest olej ...pomocy
maniek1983:
Kolego w tym miejscu z tego co widziałem nie ma skąd lecieć - też tam miałem olej. Wyszło na to że pociekło mi przy nalewaniu nowego oleju bo korek jest dokładnie nad tym miejscem (oczywiście to tylko moje przypuszczenie).
Co do wycieku u mnie między skrzynią a silnikiem - pociekło chwile po wymianie oleju z uszczelniacza wału - nie wiem jaki olej był wcześniej - wlałem systetyka 5W40 Elf. Teraz tak jakby się uszczelniło i nic już nie leci. Podobno historia zna takie przypadki:)
Co do sondy - zamontowałem używke OTK 5A5 - chodzi dobrze błąd sam się skasował, splanie spadło. Od dołu było za ciasno - zaszedłem ją od góry demontując obudowę filtra powietrza i wąż dochodzący do przepustnicy - przygotowałem zwykły klucz 22 i skróciłem go gumówką aby było można go wyprostować. Tyle - pozdrawiam
[ Dodano: 2018-04-04, 11:28 ]
Kolego coyote44 - będę w tym tygodniu na podnośniku i prześledzę Twój temat w zakresie miejsca możliwego wycieku. Jeżeli możesz jakieś zdjęcie wstawić aby przybliżyć temat - ale orientacyjnie wiem o co Ci chodzi.Pzdr
Hants:
--- Cytat: "maniek1983" ---Teraz tak jakby się uszczelniło i nic już nie leci.
--- Koniec cytatu ---
Nie kombinuj. Wymień to póki możesz to zrobić bezstresowo.
coyote444:
Na samym dole pod chłodnicą...
Hants:
Podnieś auto, zdejmij osłonę i wtedy od razu zobaczysz..
Nie znam Twojego modelu, nie masz przypadkiem chłodnicy oleju ("chłodnica" to wielkie słowo, myślę o rurce która wchodzii wychodzi z chłodnicy wody- takie combo)? Widać na zdjęciu takie czarne rurki (?) na spodzie.
Nawigacja
[#] Następna strona