Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Gasnie i brak Check Engine podczas odpalania
Maxi2018:
Otóż ja też nie bylem za wycinaniem kata i po podpięciu innego kompa wykazało awarię czujnika położenia przepustnicy... Oraz prawdopodobnie cewka lub świece... W poniedziałek będzie wymieniony czujnik i świece i zobaczymy.
Auto jak jeździ na gazie nie gaśnie...
Zawzialem się i dojdę co to jest :)
Hants:
--- Cytat: "Maxi2018" ---mechanik powiedział żebym wywalił katalizator bo jest zapchany przez LPG i przez niego autko tak szaleje
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Maxi2018" ---po podpięciu innego kompa wykazało awarię czujnika położenia przepustnicy
--- Koniec cytatu ---
Ja chyba otworzę w Polsce warsztat. Wystarczy, że będę mówił klientom prawdę, nie wymyślał bzdur z palca i zarobię tryliony. (albo nie zarobię na bułkę przez miesiąc :-D )
Rozpiętość podanych przez Ciebie diagnoz, wskazuje tylko jedno - zmień warsztat.
Maxi2018:
Szczerze to twoje odpowiedzi mi w niczym nie pomogły... A nasuwa mi się odpowiedź żebym pewnie najlepiej do ASO pojechał...
Warsztat który mi zaproponowal usunięcie kata to raczej tam nie pojadę a jeśli chodzi o ten drugi to mój sąsiad który za parę groszy mi to wymieni...
A czy duża rozpiętość to niewiem... Wszystko się trochę łączy ze sobą... Wymienimy i zobaczymy jak autko się będzie zachowywać
Hants:
Myślę, że zniechęciłem Cię do prucia katalizatora, zaproponowałem prosty test tegoż i właściwie .. mi to wystarczy.
Maxi2018:
Ten Twój filmik to mi w niczym nie pomogł. Moj sasiad mechanik mi powiedział ze to nie katalizator bez wywodów o zabieraniu papierów rejestr. bo z tym to sobie poradze :)
Jesli kazdemu tak doradzasz to współczuje im...bo nic to nie w nosi w rozwiazanie problemu czy raczej pomocy w jego rozwiazaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona