Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Gasnie i brak Check Engine podczas odpalania
Hants:
--- Cytat: "Maxi2018" ---Ten Twój filmik to mi w niczym nie pomogł
--- Koniec cytatu ---
Bo nawet nie wiesz jak się za to zabrać.
--- Cytat: "Maxi2018" ---Moj sasiad mechanik mi powiedział ze to nie katalizator bez wywodów
--- Koniec cytatu ---
Ja też to powiedziałem. Od razu i bez oglądania Twojego bolidu.
--- Cytat: "Maxi2018" ---bez wywodów o zabieraniu papierów rejestr. bo z tym to sobie poradze :)
--- Koniec cytatu ---
Łamiąc prawo i zasady zdrowego rozsądku?
--- Cytat: "Maxi2018" ---Jesli kazdemu tak doradzasz to współczuje im
--- Koniec cytatu ---
Forum jest darmowe i zupełnie dobrowolne. Nikt na nim nie ponosi żadnej odpowiedzialności za udzielone porady, oprócz takiej zwykłej, koleżeńskiej.
Przy Twoim aucie dłubało już chyba 3 mechaników. Czekamy na opinię kolegi szwagra i raport z wymienionych świec i czujnika, jakkolwiek dla mnie to już koniec tego wątku. Powodzenia i tak się już nie napinaj.
RaulC:
Maxi2018, udało ci się coś osiągnąć?
Kat to raczej nie jest bo nie daje takiego objawu z checkiem. Przy kacie po prostu zapala się kontrolka i świeci na stałe. Poza tym w xd nie powoduje gaśnięcia a najwyżej większe przepały. Ja tak miałem. Kupiłem używanego kata z kolektorem od matrixa i jak ręką odjął.
Brak kontrolki przy odpalaniu wskazuje raczej na problem z immo. Jak masz drugi kluczyk to sprawdź nim czy objaw jest ten sam. Każdy inny błąd objawia się wywaleniem checka. Tylko przy immo objawem jest właśnie brak checka przy odpalaniu.
Nawigacja