Forum > Kona
Kona 1.6 T-GDI
PvG:
To ja w tej chwili też nie rozumiem. Ciekawe jak w wersjach z 2017. Wiem, że kona była już 3x zmieniana jeżeli chodzi o emisję spalania. Euro 6b, 6c i 6d-temp, więc widocznie eco jest w 6c i 6d.. 🤔
lovelypl:
--- Cytuj ---Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Kony z rocznika 2019 (1.6 177KM/Premium).
co najważniejsze o czym nie wspomina producent (co mnie bardzo dziwi) jest to gniazdo Quick charge.. póki co testowałem na tel. z prockiem Qualcomma (Snapdragona) obsługującym tą technologię i pięknie działa! - zatem duży plus, bo odpada zakup samochodowej ładowarki z QC.
--- Koniec cytatu ---
W wersji 2018 też jest ładowarka indukcyjna :) Wiem, bo mam :)
--- Cytuj ---
3. Dodano o czym producent też nie wspomina dodatkowy tryb jazdy ECO, który wcześniej nie był na dostępny na rynku EU w tym modelu.
--- Koniec cytatu ---
Też mam - rocznik 2018.
Co do spalania - po przejechaniu 2500km średnie spalanie to 9,9. Tak ze 60% miasto, reszta w trasie. Po mieście jazda w trybie ECO, na trasie Confort albo czasami Sport :)
Jak córka prowadziła to po trasie było 7,9 :)
PvG:
Proszę nie mylić gniazda ładowania USB z ładowaniem indukcyjnym (bezprzewodowym). Dodatkowe gniazdo usb jest zamiast gniazda zapalniczki (lewa strona) i obsługuje szybsze ładowanie w stosunku do zwykłego gniazda usb. Swoją drogą to brakuje gniazda 12V w bagażniku
--- Cytat: "lovelypl" ---
--- Cytuj ---Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Kony z rocznika 2019 (1.6 177KM/Premium).
co najważniejsze o czym nie wspomina producent (co mnie bardzo dziwi) jest to gniazdo Quick charge.. póki co testowałem na tel. z prockiem Qualcomma (Snapdragona) obsługującym tą technologię i pięknie działa! - zatem duży plus, bo odpada zakup samochodowej ładowarki z QC.
--- Koniec cytatu ---
W wersji 2018 też jest ładowarka indukcyjna :) Wiem, bo mam :)
--- Koniec cytatu ---
lovelypl:
Wydaje mi się, że jednak rozróżniam gniazdko USB od ładowania indukcyjnego w standardzie QI :)
A co do braku USB z tyłu - popieram.
Ja bym jeszcze dorzucił USB gdzieś na górze przy lusterku, żeby było jak podpiąć kamerkę. W SantaFe sobie takie coś dorobiłem i to było super rozwiązanie, a nie chcę kabla jakoś dookoła prowadzić, bo i długi i brzydko wygląda.
Alonzo_:
Czytam Wasz dział Panowie i dochodzę do wniosku że Hyundai słono każe płacic za osiągi w Konie. I w cenniku i na stacji.
Zresztą nie tylko w Konie. Mocne/t-benzynowe lepsze wersje róznych modeli hyundaia wg mnie miały i mają tu wysoką albo chorą cenę. Ale to chyba nie tylko hyundai....po prostu na modzie sie zarabia.
Może ja po prostu za biedny jestem i stąd takie wnioski :lol:
Niech służą i cieszą.
Nawigacja
[#] Następna strona