Forum > Kona

Kona 1.6 T-GDI

<< < (10/13) > >>

Owain:
A jak zawieszenie (twardzioszka?), głośność powyżej 100 km oraz spalanie? :)

PvG:
Zawieszenie dość sztywne za co bardzo dobrze trzyma się drogi (po przesiadce z Alfy Romeo czuje się dalej jak w sportowym aucie - za co duży +).
Powyżej 100km/h zwyczajny szum od oporu powietrza (fizyki nie oszukasz 😉)
Jeżeli chodzi o spalanie to zbyt wcześnie by pisać, bo póki co silnik się dociera (dopiero 100km przejechane). Napiszę coś więcej po pierwszym 1k. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2018-08-24, 00:26 ]
Jeżeli chodzi o spalanie to w wersji 2019 dodali tryb eco, więc powinno być dużo lepiej. 🙂 Akurat nie używam tego trybu osobiście, bo auto bardzo zamula a nie po to kupowałem 177KM

PvG:
Na trasie z nowym trybem "eco" (drive mode) udało mi się osiągnąć wynik spalania w granicach 6,3 l do 6,5 l/100km przy prędkości ok 90km/h, co uważam za nawet dobry wynik. W ix20 125KM bez turbo osiągam na tej trasie ok 4,3 l do 4,6 l/100km, więc Kona i tak więcej o 2l/100km..ale to można wytłumaczyć masą, większymi kołami, automatem, turbo itp..

Ok. Reasumując: koną da się oszczędnie jeździć tylko przyjemność z jazdy żadna mając 177km pod maską. 😉

Dodam, że tryb eco dostępny tylko w wersji modelowej 2019 (chyba, że da się jakoś upgradeować soft w starszej wersji) .
Pozdrawiam.

vavoom:
Ponawiam zaproszenie na test napędu Kony 4x4 na rolkach, jest ktoś chętny może? :)
Przy okazji zapraszam na fanpage testów na rolkach - www.facebook.com/StacjaKontroliTrakcji

Fredo56:

--- Cytuj ---Dodam, że tryb eco dostępny tylko w wersji modelowej 2019 (chyba, że da się jakoś upgradeować soft w starszej wersji) .
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---

Mam Konę rocznik 2018 (maj) i ma tryb Eco (oraz Comfort i Sport).
Chyba że czegoś nie rozumiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej