Forum > Tucson JM
Naprawa regeneracja reduktora przy skrzyni biegów
spry:
--- Cytat: "tommatiz" ---Witam. Czy ktoś z mechaników bądź użytkowników naprawiał reduktor przy skrzyni biegów? Chodzi mi o wymianę łożysk czy jest to opłacalne czy lepiej kupić używany reduktor? Jak jest z dostępnością łożysk i innych elementów? Z góry dzięki pzdr
--- Koniec cytatu ---
REDUKTOR:REDUKUJE czyli ZMNIEJSZA.
Tucson nie ma reduktora czyli skrzynia nie ma możliwosci zmniejszenia przełożenia.
Pytanie jest głupie a odpowiedzi jeszcze głupsze.Sorry- ale tak to wygląda.
felkner:
piotrkiller:
[ Dodano: 2012-03-14, 09:54 ]
--- Cytat: "tommatiz" ---Bo właśnie mi reduktor wyjeli i stwierdzili jakiś wieloklin i łożysko drgało przy zmianach biegów i zastanawiam się czy lepiej kupować używkę sprawną czy części szukać. Wyjdzie w praniu. Dzięki pzdr
--- Koniec cytatu ---
spry skoro nazywasz to głupimi wypowiedziami to odnieś się do tego postu i napisz co wyjęli mechanicy tommatizowi z pojazdu i o czym wogóle mówią.Ja znalazłęm coś takiego na allegro za cenę 1000 zł i opisane jako reduktor.W pierwszym poście zacytowałem opis 4WD Tucsona i przyznam że teraz sam zgłupiałem.[/quote]
jacek2:
Nie znam tucsona, ale czy na tym niewyraźnym zdjęciu nie jest przypadkiem przedni dyfer??????? :shock: :shock:
piotrkiller:
kliknij na nie bedziesz miał wyraźne. No właśnie może być i tak jak mówisz pytam dlatego bo koleś na aukcji nazwał to reduktor.hehhe
Nawigacja
[#] Następna strona