Forum > Tucson JM
Naprawa regeneracja reduktora przy skrzyni biegów
tommatiz:
Witam. Czy ktoś z mechaników bądź użytkowników naprawiał reduktor przy skrzyni biegów? Chodzi mi o wymianę łożysk czy jest to opłacalne czy lepiej kupić używany reduktor? Jak jest z dostępnością łożysk i innych elementów? Z góry dzięki pzdr
piotrkiller:
cyt."Odrzucono wszelkie mechaniczne reduktory, blokady mostów czy piast. W SUV-ie wszystko musi działać automatycznie, więc do jazdy terenowej pozostaje po prostu pierwszy bieg. Układ napędowy nie ma centralnego mechanizmu różnicowego, napędza przednie koła, a tył dołącza za pomocą automatycznego sprzęgła.
Zdecydowano się na jedno odstępstwo na rzecz "terenowości"; można wyprzedzić działanie automatyki i naciskając klawisz na tablicy przyrządów, sprząc napędy przedni z tylnym. Dzięki temu na śliskiej nawierzchni dzielność auta znacznie wzrasta. Obok odnajdziemy ważny przycisk odłączania układu kontroli trakcji. Wyjeżdżając w teren, nie wolno zapomnieć o jego użyciu. gdyż elektronika nie radzi sobie z trudnymi sytuacjami i wykrywając poślizg kół, praktycznie unieruchamia samochód". Mówiąc krótko tam jest sprzęgło wiskotyczne.
tommatiz:
Wszyscy wiemy o co chodzi i nie jest to reduktor tak jak w normalnym 4x4 ale moje pytanie brzmi jak jest z naprawa i dostępnością części?? Pzdr
piotrkiller:
ok. części kupisz albo serwis albo używki. Koszt nowego reduktora w ASO to ładne kilka tysięcy,na allegro taki reduktor używany koszt 1100 zł.Jeżeli chodzi o drobniejsze części takie jak łożyska to nie wiem,nie widziałem takich osobno w sprzedaży.
tommatiz:
Bo właśnie mi reduktor wyjeli i stwierdzili jakiś wieloklin i łożysko drgało przy zmianach biegów i zastanawiam się czy lepiej kupować używkę sprawną czy części szukać. Wyjdzie w praniu. Dzięki pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona