Forum > ix35 EL

IX35 2,0 ON 184 km problem z zapalaniem

<< < (3/4) > >>

andremobile:
Ja miałem to samo co IX35ino. Objawy były takie że słabo palił przy temp. poniżej zera, tj. przy pierwszym odpalaniu musiał kilka sekund pokręcić. Ja nie kupowałem listwy zasilającej świec żarowych. Tam nie łączył kabel pomiędzy wtyczką a listwą aluminiową. Uważam że jest to wada fabryczna- kabelek jest miedziany i zaciśnięty w aluminiowej listwie, wiadomo że aluminium się utlenia. Dodam że żaden błąd się nie wyświetlał.

LOCZAS1:
witam, też miałem ten sam problem z odpalaniem i jak kolega pisze problem jest z kabel pomiędzy wtyczką a listwą aluminiową wystarczy rozebrać wyczyścić i poskładać na np smar miedziany a najlepiej zalutować ten kabel przed zaciśnięciem.

Atp126:
Witam. Mam dokładnie ten sam problem. Wymieniłem akumulator i świece żarowe, to zapala za pierwszym razem, ale kręci z 6 do 8 sekund, a przed wymianą to zapalał za trzecim razem dopiero, więc coś to pomogło , ale nie do końca. Będzie trzeba pewnie jeszcze tą listwę wymienić. Jak ona wygląda, prześle ktoś zdjęcie?

andremobile:
Atp126 zobacz co masz przykręcone do świec żarowych, to jest właśnie ta listwa, czyli kawałek blaszki aluminiowej łączącej świece z instalacją.

Atp126:
Dzięki andremobile , znalazłem, rano podgrzałem ten kabelek i szybciej odpalił.

[ Dodano: 2019-12-31, 18:47 ]
podgrzałem suszarką.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej