Forum > ix35 EL

IX35 2,0 ON 184 km problem z zapalaniem

(1/4) > >>

IX35ino:
Witam. Mam problem z IX35 rano jak jest mróz (wystarczy -1)słabo zapala chwile kręci i później po zapaleniu 2-3 sekundy faluje. Ten objaw w ciągu dnia już się nie powtarza, nawet jeśli auto stoi 8 godzin. Komputer żadnych błędów nie pokazuje. Wymieniłem filtr paliwa i nic. Mechanik zaleca czyszczenie wtrysków- ale pewny nie jest czy to pomoże? Czy środki do czyszczenia wtrysków coś dają, żeby nie trzeba ich wyciągać? A jak tak to może ktoś coś polecić? Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam

[ Dodano: 2018-02-19, 17:47 ]
Dodam, że auto ma system bez kluczykowy.

[ Dodano: 2018-02-19, 17:55 ]
W aucie występuje jeszcze jeden problem, na razie zdarzyło się to 3 razy a mianowicie: auto nie chce odpalić, każe przydusić pedał hamulca choć jest już przyduszony, po chwili prób odpalenia zapalił jak przełożyłem położenie dźwignie biegów na N. A 1 raz nie chciał zapalić - przyszedłem za godzinkę i odpalił bez problemu? Jaka może być przyczyna?

prezes413:
Może Pan jeszcze spróbować wymienić świece. Ja mam podobny problem choć nie zawsze tak się dzieje. Po odpaleniu obroty spadają i tak jakby chciał zgasnąć. Później bez problemów odpala, dodatkowo z rury biały dym leci. Mam benzynę. Zakupiłem dodatek do czyszczenia wtrysków k2 benzin zobaczę co będzie. Dla diesela jest K2 diesel.

mada:
Słaby akumulator!
Sprawdzić u specjalisty jaki ma jeszcze  amperaż.

IX35ino:
Ok dzięki za info. K2 kupiłem do elektryka podjadę :-) I zobaczymy co będzie :-D

kreczman_war:
Ja miałem podobny problem z odpalaniem, sprawdzone ciśnienia na wtryskach, wyprzedzenie zapłonu, pompa paliwa, itd., akumulator nowy, a i tak odpalał na mrozie słabo (jakby nie na wszystkich cylindrach).
W moim przypadku winowajcą okazała się listwa zasilająca świece żarowe, koszt nowej w ASO około 190 PLN.
Od wymiany zapala jak ta lala  :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej