Forum > ix35 EL
IX35 2,0 ON 184 km problem z zapalaniem
IX35ino:
To u mnie jest tak samo jakby na wszystkie nie zapalał. Dzięki to może być to. A jak to zdiagnozowali? Serwis? Czy wymieniali na ślepo poklei?
kreczman_war:
Dochodząc do tej usterki, zaliczyłem kilka serwisów, każdy komputerem sprawdzał lepiej lub gorzej..., nie każdy słuchał moich przemyśleń i podejrzeń.
W końcu trafiłem do Kreatora Mocy, u którego miałem podnoszoną moc, z podejrzeniem, że może posypał się ich program, tu dopiero znaleźli prawdziwy powód. generalnie miałem pośniedziałe złącza we wtyczce i przewody zasilające listwę, pokazali mi na warsztacie.
Z uwagi, że na te listwy trzeba czekać około tygodnia (nie znalazłem zamienników - trzeba w ASO kupować), prowizorycznie oczyścili wszystko i przetrwałem ten tydzień do wymiany na nową.
Teraz jak już pisałem wcześniej odpala ekstra, dzisiaj w Wawie rano było około -8 stopni, odpalił od strzała.
Życzę powodzenia w poszukiwaniu problemu, mam nadzieję, że szybko uporasz się z problemem.
IX35ino:
Witam. Wczoraj kupiłem listwę zasilającą świece żarowe koszt w ASO 180 zł, mechanik mi wymienił i dziś -14°C i auto zapaliło "od strzała" wszystko super. Dzięki kolego za podpowiedz.
[ Dodano: 2018-02-25, 11:22 ]
Nadmienię, że dzień wcześniej byłem w servisie Hyundai w Inowrocławiu na komputerze i wszystko było ok, żadnych błędów. Na pytanie czemu auto nie chce zapalać?? :roll: :roll: Brak odpowiedzi. Oczywiście za podłączenie kompa skasowali!!
[ Dodano: 2018-02-25, 11:31 ]
Wyświetlał mi się jeszcze taki komunikat i auto nie chciało wtedy w ogóle zapalić. Może to też błąd świec blokował. Zobaczymy teraz po naprawie.
IX35ino:
Powyższy komunikat się nieraz jeszcze wyświetla i auto nie chce wtedy odpalić. Jak mocniej przydusi się (uderzy nogą) hamulec auto zapali? Moje pytanie czy miał ktoś podobny przypadek? Jest tam jakiś czujnik?
prezes413:
U mnie mechanik stwierdził że przyczyną problemów z odpalaniem jest brudna przepustnica i klapy są do wyczyszczenia
Nawigacja
[#] Następna strona