Forum > i30 PD
PROBLEM Z BAKIEM
iPeace:
Tyle, że tutaj zapala się na jakieś 150km-180km przed :)
qbadm:
Tutaj tzn. gdzie? U Ciebie w aucie? Poza tym 150-180km to może być 10l paliwa, więc tak jak założył producent... Niemal każda instrukcja obsługi mówi, żeby nie schodzić z poziomem poniżej 1/4 zbiornika... Ludzie tego nie przestrzegali, jeździli niejednokrotnie do zera, zapowietrzali układy, zacierali pompy i hyundai zrobił z tym wreszcie porządek...
iPeace:
A czytałeś wątek :)? rezerwa zapala się na 40km a potem jak wskaźnik znika to zostaje jeszcze 8-10 litrów w baku
[ Dodano: 2019-07-23, 17:46 ]
Nie mówię czy to źle, dobrze, upierdliwie, czy bezpiecznie. Fakt jest taki, że mówicie o rezerwie na 100km a wychodzi sporo więcej (także w porównaniu do innych aut)
qbadm:
Czego nie rozumiesz? Hyundai założył, że polski janusz będzie osuszał bak do zera (0 km zasięgu) i zrobił go w chooya zostawiając jeszcze 10l paliwa :) Genialne prawda? Wyeliminowanie awarii pomp z powodu zatarcia pracą na sucho :) Temat wydaje mi się wyczerpany :)
sankra19:
To, że rezerwa świeci się wcześniej niż w innych autach można zaakceptować, to że do baku nie można wlać 50 litrów paliwa nie jest akceptowalne. Tankowałem do 3 odbić, ale ostatnio poświęciłem trochę czasu i zatankowałem od trzeciego odbicia jeszcze ponad 3 litry. Gdybym miał latarkę spróbowałbym nalać pod korek, ale bałem się rozlać. Co ciekawe mimo, że nalałem ponad 3 litry więcej komputer wskazywał taki sam zasięg jak po trzech odbiciach - nieco ponad 810km. Choć wydaje mi się, że zasięg wskazywany przez komputer jest poprawny. Jeśli w zbiorniku jest ok. 42 litrów paliwa, to zasięg 815km przy spalaniu 4,8l/100 jest obliczany właściwie.
Nawigacja
[#] Następna strona