Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (14/17) > >>

wajkii:
Mój rekord to wlane 48,8 po odebraniu od dealera. Więc na rezerwie w razie czego można trochę jechac

iPeace:

--- Cytat: sankra19 w 27 Wrzesień 2020, 17:24:36 ---To, że rezerwa świeci się wcześniej niż w innych autach można zaakceptować, to że do baku nie można wlać 50 litrów paliwa nie jest akceptowalne.

--- Koniec cytatu ---
Kiedy jedno z drugim się ściśle łączy :) chcesz zatankować 50l to musisz wyjeździć 50l, a więc po zapaleniu rezerwy przejechać jeszcze te 180km (a jak masz takie niskie spalanie to pewnie i więcej).

sankra19:
Nie czytasz ze zrozumieniem :-\. Pistolet odbija choć bak nie jest pełen. Pierwsze tankowanie to 50 litrów zaś kolejne to nieco ponad 40-> ciężko zatankować "do pełna".

iPeace:
A wyjechałeś paliwo aż zgasło auto :)?
Mówiłem o tym, że komputer nawet jak pokazuje, że w baku nic nie ma, to tam zostaje 8-10litrów. Dlatego pistolet Ci odbija po 40...

sankra19:
iPeace

--- Cytat: asche w 23 Maj 2018, 18:33:42 ---No chyba nie bardzo, u mnie po zatankowaniu 50l i wyjeżdżeniu go - komputer wskazywał 19km, na następnym tankowaniu weszło również 50l (42 do odbicia pistoletu i resztę wyciągając trochę pistolet i lejąc na "pół gwizdka").
--- Koniec cytatu ---
Z tego wynika, że w baku jest miejsc na paliwo, tylko z jakiegoś powodu (poduszka powietrzna?) trudno je zatankować. Dotankowanie kolejnych ośmiu litrów, jak u kolegi asche zwiększa zasięg auta w trasie o dobre 100km. Jak tankuję paliwo do kanistra 5l do kosiarki, to zawsze leję na 1/4-1/2 gwizdka i zgadza mi się ilość paliwa na dystrybutorze z wielkością pojemnika. IPeace piszemy o różnych rzeczach stąd pisałem, że nie Czytasz ze zrozumieniem. Odpowiadając na Twoje pytanie , nie nie wyjeżdżam paliwa do zera, tankuje koło 1/4 według wskazówki paliwa. Mam średnie spalanie 4,9l/100km, to przy baku o pojemności 50 litów powinno dawać zasięg ponad 1000km, a nie daje. Max to 830km. Wiem tylko,że po pierwszym odbiciu (to jest według instrukcji obsługi górna granica tankowania) jestem wstanie zatankować jeszcze ponad 5 litrów, a paliwa dalej pod korkiem nie widać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej